Karver otkrio taktiku Škota za pobedu nad "orlovima" u baražu

19.12.2020

10:26

0

Trener koji je bio presudan u transferu Mitrovića iz Anderlehta u Njukasl pravio strategiju za finale baraža

Karver otkrio taktiku Škota za pobedu nad "orlovima" u baražu
Copyright MN Press

Čovek koji je snimao Aleksandra Mitrovića pre nego što je doveden u Njukasl iz Anderlehta, Džon Karver, trenutno radi u stručnom štabu selekcije Škotske. On je bio jedan od tajnih aduta Škota u finalu baraža, jer je znao kako treba igrati protiv ekipe čiji napad predvodi njegov bivši fudbaler.

Pročitajte još

– Mislim da je malo ljudi koji od mene bolje znaju Mitrovića. Sećam se da smo završili transfer pre nego što je Stv Meklaren imenovan za menadžera Njukasla. Gledao sam utakmicu za utakmicom u kojoj je on igrao za Anderleht. Razmišljao sam tada da “ovaj momak može davati golove samo ako oko njega funkcioniše “servis” – rekao je Karver.

Sve što zna o Mitroviću Karveru je mnogo pomoglo da sa selektorom Škotske Stivom Klarkom pripremi taktiku protiv naše selekcije.

– Znam puno o Mitroviću. Pre meča sa Srbijom igrali smo protiv Izraela i tada smo ograničili Dabura i Zhavija da nisu imali priliku za šut na naš gol. “Mitro” je drugačiji tip igrača, on je više u kaznenom prostoru – rekao je Karver za Kronikl.

Mitrović u subotu uveče (21.00) igra sa Fulamom na Sent Džejms parku protiv bivšeg kluba Njukasla.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike