Kristijano ne priča sa bivšim selektorom! Bili smo kao otac i sin, nadam se da će sve da se promeni!

08.11.2023

20:27

0

Fernando Santoš priznao da od Mundjala u Kataru nije razgovarao sa kaapitenom i najvećom zvezdom Portugala

Kristijano ne priča sa bivšim selektorom! Bili smo kao otac i sin, nadam se da će sve da se promeni!
Kristijano Ronaldo i Fernando Santoš - Copyright Profimedia

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš priznao je da od Svetskog prvenstva u Kataru ne razgovara sa kapitenom nacionalnog tima Kristijanom Ronaldom, prenosi „A Bola“.

Ronaldo se naljutio na Santoša, koji je ostavio kapitena na klupi za rezerve na meču osmine finala SP u Kataru protiv Švajcarske (6:1). Umesto Ronalda na tom meču je igrao Gonkalo Ramos, koji je postigao tri gola.

Ramos je dobio prednost u odnosu na kapitena i na meču četvrtfinala Mundijala između Portugala i Maroka (0:1), a iako je ušao u drugom poluvremenu, Kristijano nije uspeo da spreči eliminaciju svoje selekcije sa Mundijala.

- On i ja više ne razgovaramo. To je jedna duža priča, ne znam ni tačno od kog dana. Ali znam da nismo pričali od kada smo se vratili iz Katara - rekao je Santoš, koji je u decembru prošle godine dobio otkaz po završetku SP.

- Nema to veze sa utakmicom sa Švajcarskom. Imao sam jaku vezu sa Kristijanom i to ne samo poslovnu. Sreli smo se prvi put u Sportingu kada je imao 19 godina. Ta veza je rasla, a ja sam postao selektor pošto je on pozvan u reprezentaciju. Bili smo kao otac i sin ili kao stariji i mlađi brat. Nema to veze ni sa čim sa SP. Napravio sam potez za koji sam smatrao da je dobar i strateški važan u tom trenutku. Morate to da razumete - dodao je Santoš.

On je istakao da je Ronaldo imao veoma tešku 2022. godinu.

- Njegova 2022. godina nije bila najbolja. Da, rekao sam da je najbolji na svetu, ali je imao očajnih, užasnih šest meseci. Imao je porodičnu tragediju, a to je uticalo na njega i na sportskom planu. Nije prošao pripreme, nije igrao dva meseca. Onda se vratio u Mančester gde ga uopšte nisu koristili. Fizički je i dalje bio na top-nivou, a ja ga poznajem bolje nego iko. Međutim, bio je na niskom nivou kada je igra u pitanju.

Bivši selektor Portugala na kraju je naveo da veruje da će da se pomiri sa Ronaldom, koji je trenutno član Al Nasra.

- Verujem da ćemo Kristijano i ja jednog dana da se ispričamo. Nemam za čim da žalim, znam da su ga neke stvari možda povredile. Možda je i danas ljut zbog toga. Nadam se da nije, da će sve to da se promeni. Strpljiv sam, siguran sam da će to da se dogodi - rekao je Santos, koji je od januara od septembra ove godine bio selektor Poljske.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike