Kristijano odveo Portugal na EURO i ušao u istoriju! Ovo niko nikada nije uspeo!

13.10.2023

23:04

0

Autor: A. Š.

Portugalski superstar kvalifikovao se na još jedan kontinentalni šampionat i pomerio granicu do teško dostižnog poduhvata

Kristijano odveo Portugal na EURO i ušao u istoriju! Ovo niko nikada nije uspeo!
Kristijano Ronaldo slavi gol protiv Slovačke - Copyright Profimedia

Portugal je večeras overio mesto na predstojećem šampionatu Evrope, a Kristijano Ronaldo je ispisao nove stranice istorije iz kategorije „niko nikada pre njega“!

Portugalci su večeras u Portu savladali Slovačku (3:2) i tako teoretski overili vizu za Nemačku, a Kristijano je sa dva gola uveličao svoje šesto plasiranje na EURO! Rekordno, pošto niko pre njega to nije uspeo da postigne!

Bila je ovo noć rezervisana za pomeranje granica portugalskog superstara. Stigao je Kristijano do 125. gola u nacionalnom dresu, 73. pošto je napunio 30 godina, a to nije pošlo za nogom nijednom reprezentativcu sila kao što su Nemačka, Francuska, Italija, Španija, te Holandija, Švedska, Danska, Urugvaj, Kolumbija, Meksiko, SAD, Egipat, Gana, Čile i još 177 nacionalnih selekcija...

Večeras su mesto na EURO, pored Portugala, overili još Francuska i Belgija. "Trikolori" su kao gosti savladali Holandiju 2:1, dok su Belgijanci, takođe na strani, bili bolji od Austrije 3:2.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike