Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Zvezda je na današnji dan izbacila Bajern i krenula u Bari po "ušati pehar" (FOTO, VIDEO)

24.04.2023

06:51

0

Autor: D. N.

Revanš u Beogradu bio je samo uvod u finale u Bariju i kasnije osvajanje KEŠ-a

Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao! Zvezda je na današnji dan izbacila Bajern i krenula u Bari po "ušati pehar" (FOTO, VIDEO)
Detalji sa utakmice Crvena zvezda - Bajern - Copyright Printscreen/You Tube/ FK Crvena zvezda

Ova utakmica nije (direktno) donela trofej, u ovoj utakmici Crvena zvezda nije pobedila, ali je svakako jedna od onih koje će navijači crveno-belih pamtiti večno.

Tačno na današnji dan, 1991. godine odigran je revanš polufinala (tadašnjeg) Kupa evropskih šampiona protiv minhenskog Bajerna. Bilo je 2:2, ali je zahvaljujući ukupnom skoru (posle 2:1 u Minhenu) Zvezda koju je tada vodio Ljupko Petrović obezbedila plasman u finale.

A onda je u Bariju podignut pehar namenjen prvaku Evrope.

Kao što je rečeno, Zvezda je moćni nemački tim dočekala sa "kapitalom" iz prvog meča.

I sve je počelo kako treba na beogradskoj "Marakani" pred oko 80 hiljada navijača.

MN Press
 

Već u 24. minutu, Siniša Mihajlović je bio uspešan iz "slobodnjaka" i Zvezda je tada imala prednost od dva gola.

Ali je u drugih 45 minuta, usledio petominutni "košmar". Prvo je šut iz slobodnog udarca Klausa Augentalera prošao golmanu Stevanu Stojanoviću kroz ruke i noge.

MN Press
 

Igrao se tada 61. minut, a samo pet minuta kasnije Bavarci, koje je vodio legendarni Jup Hajnkes su uspeli da povedu sa 2:1.

Manfred Bender je izjednačio, a Bajern nastavio da napada, mada je i Zvezda inala šanse. Ali svi dobro pamte i stativu koju je pogodio strelac iz prvog meča, Volfart. Da je tada Bajern poveo sa 3:1, Zvezdi bi bilo potrebno dva gola za prolaz dalje.

To se srećom nije dogodilo, ali jeste sledeće...

Jugović je povukao loptu, razmenio pasove sa Darkom Pančevim, onda je Robert Prosinečki prošao po levoj strani, vratio Mihajloviću, a onda je Augentaler trapavo reagovao. Za to vreme, Pančev je uspeo da omete golmana Aumana i lopta je ušla u mrežu.

- Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao...

Galer (sudija) izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi! Nokautirani su fudbaleri Bajerna! - govorio je tada u prenosu Milojko Pantić.

MN Press
 

Sve se dešavalo u poslednjem minutu, pa je posle samo nekoliko minuta, usledio i poslednji zvižduk. Veliko slavlje je počelo, a navijači su utrčali na teren, a "stradali" su golovi i trava. Svi su hteli da imaju uspomenu na ovu utakmicu.

MN Press
 

Pogledajte i više fotografija sa ovog istorijskog meča.

Crvena zvezda - Bajern Minhen 2:2 (1:0)

(Mihajlović 24, Augentaler 90ag - Augentaler 61, Bender 66)

CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Radinović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Pančev (od 89. Stošić), Savićević, Binić. Trener: Ljupko Petrović.

BAJERN: Auman, Augentaler, Švabl, Bender, Gramer, Efenberg, Štrunc, Rojter, Volfart, Ton, Laudrup. Trener: Jup Hajnkes.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike