Na Brdu se igra evropski derbi, trener Čuke pred dolazak TSC upozorava: Ne igra se samo za tri boda, ovo je posebna utakmica

05.11.2023

00:44

0

Autor: P.K.

Sudar dva evropska predstavnika Srbije, odlično se poznaju

Na Brdu se igra evropski derbi, trener Čuke pred dolazak TSC upozorava: Ne igra se samo za tri boda, ovo je posebna utakmica
Igor Matić - Copyright MN Press

Čukarički se u sredu plasirao u osminu finala Kupa Srbije, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca u duelu sa novobeogradskim Radničkim.

Nije bilo sve prema planu belo-crnih, ali će se na kraju pamtiti samo da je ostvaren plasman u narednu rundu takmičenja i da Čukarički i dalje igra na tri fronta.

Sada sledi evropski duel u Superligi - na Banovo brdo dolazi vicešampion Srbije, TSC Bačka Topola. To je tim čiji su kvaliteti svima vrlo dobro poznati, pa tako i treneru Čuke, Igoru Matiću.

- TSC je izuzetno dobra ekipa, tim koji je dobro izbalansiran. Njihova glavna karakteristika je da su timski dobri, kao i da ih Žarko Lazetić fenomenalno vodi. Ima kontinuitet u radu, ovo mu je treća sezona, dovodio je igrače shodno svom modelu igre. Ima jasne mehanizme u igri, u obe faze, i defanzivno i ofanzivno. Ulogu favorita u ovom meču prepuštam njima. Slično nama, mesec i po dana nemaju pobedu, ali ne vidim krizu igre kod njih. Ekipa su za pun respekt, ali i mi imamo svoje kvalitete, nade, želje i ambicije. Očekujem da odigramo dobar i kvalitetan meč, da popravimo neke stvari koje nisu bile dobre u prethodnom periodu. Dosta smo radili na završnici, protiv kvalitetnih rivala nećemo imati toliki broj šansi, moraćemo da imamo mnogo bolju realizaciju.

Imao je priliku Matić da gleda TSC u sredu protiv dominantne Crvene zvezde, meč u kome su Bačkotopolčani ostali neporaženi.

- Ne samo taj, gledao sam mnogo njihovih mečeva. Dugo godina njihov trener radi sjajan posao. Imaju mnogo vrlina, malo mana. Normalno je da su protiv Crvene zvezde u nekim momentima igre bili u podređenom položaju, ali to je ekstra kvalitet rivala. Opet, defanzivno su bili vrlo kompaktni, kad uzmu loptu bili su organizovani, dobro su napadali prostore iza zadnje linije, tako su postigli i gol. Koji god igrač da dođe kod njih, uklapa se u jasne principe igre koje je Lazetić postavio. Na nama je da pokušamo da sve to sprečimo, takođe imamo kvalitetenu ekipu. Očekujem dobar, evropski meč, da moji igrači budu hrabri u preuzimanju odluka.

Svestan je Matić da su i Čukarički i TSC u sličnom položaju i da neće biti bilo kakvog kalkulisanja pred derbi meč 14. kola Super lige Srbije.

- Mi posle igramo sa Fiorentinom u Leskovcu, TSC gostuje Frajburgu. Već su uzeli bod u Ligi Evrope, pokazuju dosta dobrih stvari i u tim mečevima. I mi i oni ćemo da rastemo kroz mečeve sa tako kvalitetnim rivalima u međunarodnim utakmicama. Siguran sam da će i TSC biti u najjačem mogućem sastavu protiv nas. Pozvao bih i publiku da dođe u što većem broju i da uživa na stadionu u duelu ekipa koje predstavljaju Srbiju u Evropi.

Matić je priznao da predstojeći derbi meč protiv TSC-a za oba tima vredi i više od tri boda.

- Svaka utakmica nosi tri boda, ali ova nosi i više od toga. Rekao sam i pred meč protiv Crvene zvezde da nisam od onih trenera koji će reći da nemamo šta da izgubimo. Definitivno, u nedelju je veliki ulog i za nas i za njih, i sigurno je da bi obema ekipama trijumf značio više od "obična" tri boda. Ali, ne smemo da imamo bilo kakav strah i teret pred ovaj susret. Verujem u svoj tim, znam da možemo da odigramo dobru utakmicu - zaključio je šef struke Čukaričkog Igor Matić.

Van stroja su Stevanović, Janković i Serafimović.

Meč Čukarički-TSC igra se u nedelju od 15.30 na Banovom brdu, uz prenos na TV Arena sport.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike