Napredak ima novog trenera! U Srbiji je dobro poznat!

02.11.2023

17:22

0

Autor: D. N.

Na klupi kruševačkog tima nasledio je Dragana Perišića

Napredak ima novog trenera! U Srbiji je dobro poznat!
Navijači Napretaka - Jakuze - Copyright MN Press

Nova trenerska rokada u Superligi Srbije. Ovog puta u Napretku, pošto je Dragana Perišića nasledio Vladimir Gaćinović.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u jedan ovakav klub. Za mene Napredak nije samo običan, već klub koji ima svoju istoriju, težinu. Ne samo u srpskom fudbalu, već i šire, jedan visok rejting i nisam se nijednog trenutka dvoumio, bez obzira na trenutno stanje, koje je, ne mogu reći beznadežno, ali predstoji rudarski posao i treba se spustiti duboko "u kop".

Žao mi je što nisam bio tu prethodnih nedelju dana, međutim, to što nisam bio fizički prisutan ne znači da nisam bio tu u skoro svim segmentima, jer sam bio u stalnom kontaktu sa Dodićem i sa ljudima iz Upravnog odbora i imali smo jako dobru konverzaciju. Posebno mi je drago da je ekipa jako dobro reagovala na prethodne dve utakmice, pogotovo u prvoj. Bez obzira što smo u drugoj odigrali slabije, bitno je da smo prošli u naredno kolo kup takmičenja.

Sa sobom sam poveo dvojicu pomoćnika. To su moja dva asistenta, koji su moji verni pratioci. Radi se o Branku Saviću, koji je prvi asistent i koji je bio moj pomoćnik i u prethodnim mojim misijama. Njega znate kao bivšeg fudbalera Partizana, koji ima jednu zavidnu fudbalsku karijeru. Stigao je i kondicioni trener Filip Jorgić, koji je bio sa mnom i u Novom Pazaru - kazao je Gaćinović u pozdravnom obraćanju.

Iz starog saziva u stručnom štabu je ostao Aleksandar Božović, trener golmana. Gaćinović je inače sa tribina ispratio kup duel sa Slobodom u Užicu. Danas će odraditi prvi trening sa ekipom, na klupi debitovati u ponedeljak, na domaćem terenu u susretu sa IMT-om.

Promo/FK Napredak
 

- Fasciniralo me je što smo prošli dalje u kupu, ali me posebno razočaralo što smo ostali malo deficitarni po pitanju zdravstvenog biltena, ali navikao sam da se susrećem sa teškim situacijama u karijeri i siguran sam da ćemo, ne ja, nego igrači i svi u stručnom štabu, kao i ljudi u Upravnom odboru naći pravi način da odgovorimo zadacima, da izađemo iz ove sive zone u kojoj se Napredak trenutno nalazi.

Odgledao sam sve utakmice, znam da je Kruševac grad fudbala i žao bi mi bilo da se publika ne vrati na tribine, jer Napredak zaslužuje da se bori za vrh tabele, a ne da bude u zapećku i nadam se da ćemo, korak po korak, uspeti. Puno je lakše kad sklapate mozaik od početka priprema, nego kad morate da preslažete kockice. Očekuje nas puno posla i obaveza, a morate da budete produktivni i donosite prave odluke i rešenja.

Sastajemo se za izuzetno kvalitetnom ekipom. Dobro ih znam, jer sam prošle godine trenirao Železničar iz Pančeva i oni su nam bili glavni konkurent za ulazak u Super ligu. Igraju kvalitetan i prepoznatljiv fudbal i moraćemo da nađemo dobitnu kombinaciju da bi mogli poentirati i obradovati publiku - zaključio je iskusni trener.

Sa Perišićem je do raskida saradnje došlo posle poraza od Radničkog 1923, a u Kup duelu u Užicu ekipu je vodio sportski direktor Mladen Dodić.

Gaćinović je dobro poznato ime u srpskom fudbalu i tokom bogate trenerske karijere vodio je  Leotar iz rodnog Trebinja, Zvijezdu iz Gradačca, Igalo, subotički Spartak, niški Radnički, Novi Pazar, Dečić i pančevački Železničar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike