Bahar konačno izašao pred novinare: Važno je vratiti samopouzdanje! Titula se osvaja u maju!

03.11.2023

15:45

0

Autor: 24sedam

Mnogo potresa u Ljutice Bogdana je izazvao remi sa TSC-om, pa je šef struke prvaka Srbije imao obavezu da objasni mnogo toga

Bahar konačno izašao pred novinare: Važno je vratiti samopouzdanje! Titula se osvaja u maju!
Copyright FK Crvena zvezda

Posle remija sa TSC-om, u Crvenoj zvezdi se digla velika bura. Očekivala su se tri boda, ali je na kraju osvojen samo jedan. Nakon duela sa ekipom Žarka Lazetića, šef stručnog štaba Crvene zvezde Barak Bahar dao je kratku izjavu za TV Arena sport, ali nije kasnije razgovarao sa novinarima posle remija sa TSC-om.

Te večeri, kao i dan kasnije su se oglašavali i uprava i navijači.

A danas je pred novinare izašao Izraelac, koji je između ostalog najavio i utakmicu sa Radnikom u 14. kolu nacionalnog šampionata.

Naravno, meč sa Surduličanima je bio u senci posledica meča sa TSC-om. Ukratko, Bahar je demantovao da je atmosfera u ekipi narušena, ali i dodao da ratna dešavanja u njegovoj domovini ne utiču na njega.

Takođe je rekao da ima podršku uprave, kao i da ne razmišlja da se povuče "jer uz njega ne ide da odustaje lako". Pričao je i o sastanku sa navijačima, strancima, Aleksandru Kataiju, prednosti na tabeli vodećeg Partizana...

FK Crvena zvezda
 

Blog uživo

15.42 - Šampion se postaje u maju

Kapiten Aleksandar Dragović je uprkos svemu obećao da će Zvezda biti šampion. Može li da obeća isto?

- To je naš cilj, naravno da znamo da imamo dobar tim, ali šampion se postaje u maju, mi moramo da pobedimo naredni meč, da dajemo više golova i primamo manje, previše je vremena da pričamo o tituli.

15.40 - Rekordi nisu bitni

Ukoliko Zvezda ostane neporažena protiv Radnika, biće to niz od 121 utakmice na Marakani bez poraza u prvenstvu, čime bi izjednačili svetski rekord Real Madrida. 

- Za nas nisu bitni rekordi, već da pobeđujemo, jer to u prethodnoj utakmici nismo učinili. Fokus je samo na pobedi i tome da vratimo samopouzdanje - zaključio je Bahar.

15.38 - Katai će više igrati

- Da, Katai je dugo bio povređen, vidim da na treninzima naporno radi, još nije na sto odsto, imao je mnogo šansi protiv IMT-a, trebalo je da ovaj gol bude pobednički, ali nije bilo tako, on nam mnogo pomaže, izgleda sve bolje i igraće više u narednom periodu.

FK Crvena zvezda
 

15.35 - Kraso? Znam šta su želje igrača!

- Kraso je dobro odigrao protiv IMT, znam da postoji spekulacija ali sam siguran da nema nezadovoljstva kod igrača oko minutaže. Jedni danas nisu u protokolu, ali sledeću utakmicu celu odigraju. Katai se polako vraća u formu, još se oporavlja. Važno je da vratimo samopouzdanje jer titula se osvaja u maju!

15.34 - Partizanova serija

- Jasno nam je da navijači nisu navikli da gledaju ovakvu tabelu, ali i Partizan je dobio 11 mečeva, što se takođe nikad nije desilo. Moraćemo da dobijemo sve utakmice u nastavku prvenstva.

15.28 - Navijači su bili ljubazni

- Imam iskustva razgovora sa navijačima, jer je u Izraelu isto tako bilo. Razumem ih, jer oni žele rezultate i da svi pružaju maksimum. Razumem želju navijača, žele pobede. Bili su ljubazni u našem razgovoru, pričali smo dugo, oko 40 minuta i jasno nam je šta su njihove želje.

FK Crvena zvezda
 

15.28 - Ko je kriv za gol TSC-a?

- Želeli smo da dobijemo i TSC ali smo izgubili fokus u poslednjim trenucima utakmice. To je bio tek drugi njihov napad. Ne želim nikoga da krivim za to, prihvatam da je to moja odgovornost, moje ekipe i saradnika jer svi zajedno smo u ovome.

15.26 - Samo Radnik u glavi

- Ne razmišljamo o Lajpcigu, jer imamo prvo utakmicu u domaćoj ligi ligi. Imamo taj meč u subotu i moramo da pobedimo. U narednih nekoliko mečeva mi možemo da preokrenemo čitavu sezonu.

Atmosfera nije narušena

- Istina je da ove godine imamo više stranaca. Svi su oni dobri igrači, a najvažnije dobre osobe. Za neke od njih trebalo mi je više vremena da se povežemo, ali imamo veliki tim, dobru svlačionicu i energiju. Ako neko kaže da to nije istina, blefira. Sada smo svi zajedno - igrači, stručni štab, uprava i navijači. Obećavam jednu stvar - ovaj klub ima sjajnu budućnost - uveren je Bahar.

15.25 - Ne razmišljam o ostavci

- To nije moj stil! Ja ne odustajem lako. Verujem u ono što radim i verujem u moju ekipu.

Nisam uplašen, jer verujem u sebe. Ne bih da iznosim detalje razgovora sa upravom, jer je to između nas. Želeli su da čuju od mene šta mislim o timu i rezultatima, s obzirom na to da smo izgubili dosta bodova. Hteli su odgovore i dobili su ih. Osećam punu podršku uprave. Rekao sam im da igramo dobro i da će rezultati doći.

15.20 -  Moja porodica je daleko, ali neću izgovore

- Znate svi šta se dešava u mojoj zemlji, ali budite sigurni da ne tražim izgovore. Moja zemlja krvari, moja porodica je tamo, čuo sam da se priča kako glavom nisam ovde, ali to nije tačno. Ovde sam i želim da sam mojom ekipom obradujem navijače.

Tako misle svi moji saradnici iz stručnog štaba, tako razmišljaju i igrači, domaći ili strani. Posvećeni smo svi, dolazimo rano i odlazimo kasno kući. Imamo odbru atmosferu u svlačionici, svi na istom zadatku. Ovaj klub ima lepu budućnost!

15.16 - Nije daleko prvo mesto

- Statistika možda nekome nije važna, već samo tabela na kojoj je Crvene zvezda druga sa šest bodova manje od lidera, ali verujemo da ćemo uz ovakvu statistiku postići rezultate koje svi želimo.

FK Crvena zvezda
 

15.12 - Statistika po Baharu

- Želim da pričam konkretno o poslednje tri utakmice u ligi - Javor, IMT i TSC. Zato što je u tim utakmicama, po mom mišljenju, bila velika razlika između kvaliteta igre i rezultata. Vidite, nisam naivan, znam da su rezultati najvažniji u fudbalu. Ali takođe verujem u "način".

Moj način mi je doneo uspeh i doveo me ovde. U te tri utakmice totalno smo dominirali! Posed lopte (Javor - 67 odsto, IMT - 60 odsto, TSC - 61 odsto, a do sada u ligi imamo posed 65.8 odsto), presing, udarci (Javor - 30, IMT - 23, TSC - 23, protivnici kumulativno 17, a do sada u ligi imamo 20.6 šuteva po meču), očekivani golovi (Javor - 3.48, IMT - 3.21, TSC - 2.54, protivnici ukupno 1.74, dok mi u ligi imamo 2.98 u proseku), korneri (Javor - 9, IMT - 11, TSC - 15, protivnici kumulativno 12, a u ligi do sada izvodimo 7.42 kornera po meču).

Rivali daleko manje. U potpunosti smo dominirali utakmicama! Da, znam da su ovo samo brojevi i detalji, statistika. Najvažniji brojevi su oni na tabeli, a mi smo na drugoj poziciji, sa minus šest bodova. Ali ako nastavimo svojim putem, uradimo fina podešavanja i još se malo prilagodimo, rezultati će doći.

15.05 - Skupo plaćena cena upoznavanja sa ligom

- Naši navijači su bili ispred svlačionice i tada je došlo do iskrenog razgovora sa njima, jer sam želeo da im čujem mišljenje. Želeo sam da ih saslušam pre nego što sam morao da odem na razgovor sa upravom kluba. Nisam bežao od pitanja novinara, ja sam uvek prihvatao ono za šta sam odgovoran, sada sam tu i spreman sam da odgovorim na svako vaše pitanje - rekao je Bahar a zatim je nastavio.

- Svestan sam da postoje velika očekivanja od nas, ima mnogo pritiska od javnosti, ali mislim da je to normalno. Kada smo počeli pripreme znao sam da će očekivanja biti veoma visoka. Potrebno je bilo da razumem ligu, ali dok sam se upoznavao skupo smo platili taj period porazima od Voždovca i Čukaričkog. Posle tih mečeva moj tim i ja smo promenili način na koji se pripremamo - rekao je Bahar!

15.01 - Trener crveno-belih se pojavio u sali pred novinarima!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike