Strašna priča asa Liverpula: Celu karijeru sam igrao sa tumorom na mozgu! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

03.11.2023

17:24

0

Autor: G. F.

Počelo je s glavoboljom, a posle 48 sati je bio potpuno slep

Strašna priča asa Liverpula: Celu karijeru sam igrao sa tumorom na mozgu! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)
Jirgen Klinsman i Dominik Mateo - Copyright Profimedia

Neverovatna priča čuvenog škotskog fudbalera Dominika Matea (43)!

 

Seniorska karijera mu je bila duga 17 godina, za Liverpul je igrao od 1992. do 2000. godine, a nosio je i dresove Sanderlenda, Lidsa, Blekburna i Stouka u kom je i okačio kopačke o klin posle tačno 300 nastupa. Igrao je za mlađe selekcije Engleske na 5 utakmica, a kao senior je nosio dres Škotske u šest navrata.

Donedavno se nije znalo šta se sve izdešavalo sa njim nakon bogate karijere. A priča je više nego strašna! Kompletnu karijeru igrao je sa tumorom na mozgu, a da to uopšte nije znao! Tek kada je prestao sa profesionalnim igranjem fudbala saznao je za svoju bolest, a 2019. godine morao je na operaciju!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dom Matteo (@dommatteo21)

 

Tada je dobio dijagnozu - redak zloćudan tumor! Kod lekara je otišao jer je dugo patio od glavobolja, a po hitnom prijemu u bolnicu u Lidsu stanje se dodatno pogoršalo. Hirurškim zahvatom uklonjen mu je tumor, a i četiri godine kasnije se od svega još oporavlja.

- Jasno je da nisam mogao da verujem. Kažu mi da imam rak od detinjstva i da sam celu karijeru igrao sa njim. Možda sam mogao da budem i bolji igrač, zar ne - izjavio je Mateo za BBC.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dom Matteo (@dommatteo21)

 

Njegova supruga Džesika do detalja je opisala kakav je haos prošao nekadašnji fudbaler. Sve deluje zaista zastrašujuće:

- Počelo je s glavoboljama i pomalo zamagljenim vidom. U roku od 48 sati Dominik je oslepeo! Imao je jake napade, bio je u invalidskim kolicima i veoma slabo je govorio - otkrila je Džesika u intervjuu za Dejli mejl, pa se prisetila i dana operacije:

- Nisam mogla da spavam, sedela sam i čekala telefonski poziv. Stigao je posle 10 sati operacije, činilo mi se kao večnost, ali je to bio najbolji poziv koji sam primila u životu. Doktor Rajan mi je rekao da je uklonio 90 - 95 odsto tumora i da će biti dobro!

printscreen/BBC
Oporavak i ožiljci nakon operacije

Nakon uspešnog hirurškog zahvata počeo je i oporavak Matea koji traje i dan danas. Morao je da ponovo uči kako da čita i piše, a kako sam kaže i dalje nije "prošao" iskušenje koje mu je zauvek promenilo život.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike