Ibra otkrio zašto u kući drži samo jednu svoju sliku! Da pamtimo odakle hrana dolazi, ne treba mi papir da bi Helena bila moja!

21.10.2023

09:56

0

Autor: A. S.

I ovaj razgovor nije prošao bez Helene, pa se tako prisetio kako je upoznao

Ibra otkrio zašto u kući drži samo jednu svoju sliku! Da pamtimo odakle hrana dolazi, ne treba mi papir da bi Helena bila moja!
Porodica Ibrahimović - Copyright Profimedia

Ovih dana, društvenim mrežama kruže delovi intervjua koji je Zlatan Ibrahimović dao poznatom engleskom novinaru, Pirsu Morganu. Reč je o velikom, životnom intervjuu, u kome je Zlatan otkrio mnoge zanimljivosti i ekskluzive, a mi vam donosimo najinteresantnije detalje.

Nakon 24 godine igranja na vrhunskom nivou, rešio je da okonča karijeru u 42. godini. Bila je to karijera puna uspeha i golova, raznih timova, delova sveta, ali u svakome je pružao maksimum. Van terena, Zlatanove izjave bile su ono nešto, uvek jedinstven, poseban, znao je reći i ono što niko nije smeo ili želeo. Tako je i sada, po povlačenju sa profesionalnih terena.

Rodio se Malmeu, a i kao fudbaler je tu nastao. Kasnije je u istom gradu upoznao i svoju suprugu, Helenu o kojoj je dosta govorio Morganu. Helena se ne eksponira, javnosti je poznata, ali onoliko koliko njoj prija. Starija je od Zlatana 11 godina i bila uspešna TV prezenterka kada je upoznala zvezdu Ajaksa.

Tada 20-godišnji Ibrahimović, na železničkoj stanici u Malmeu, nije je impresionirao.

- Nisam odustajao, jer sam video plavušu. Bio sam u svom Ferariju, hteo sam da se ponašam 'kul', a i ona je imala dobar auto. Parkirao sam se i rekao sebi 'Pokušavaj da budeš kul'. Potpuno me je ignorisala i rekao sam joj 'Taj odgovor nisam hteo da dobijem'. Kad sam bio mlad, bio sam stidljiv. Nisam tip koji sam danas. Kada sam prvi put došao u grad imao sam 18 godina i nisam znao za te plavuše. Tamo odakle sam ja imamo drugačije poreklo, drugačiji smo tipovi ljudi, drugačije su devojke. U gradu sam video plavuše, drugačije pokrete, nisam bio pre toga u gradu, već uvek u svom kraju. A kad sam video Helenu, rekao sam 'Je*ote, kako lepa devojka' i ignorisala me je. Pomislio sam da to nije OK. Znao sam prijatelja koji je nju poznavao, slao sam joj poruke i ignorisala me je, ali nisam odustao. Na kraju se stvorila šansa... - počeo je Zlatan priču o Heleni, pa nastavio o prvim porukama:

- Zanimljivo je da sam prvu poruku, u kojoj sam joj napisao jednu priču, završio sa 'Crveni'. Da ne bi znala ko je to. Jer je moj Ferari bio crveni. Odgovorila mi je i završila sa 'Crni', jer je njen sportski automobil bio crni. Pomislio sam tada 'OK'. Počeli smo da pričamo, ali bila je 11 godina starija od mene, bio sam nezreo, a ona elegantna, znala je šta radi, šta hoće... I dve godine smo se zabavljali. Posle toga sam se (2004) preselio u Italiju i rekao joj da je vreme da dođe i da pokušamo, inače nećemo znati šta bi bilo i kako bi ispalo. I moram da kažem, da nije bila 11 godina starija, ne bi izdržala. Bio sam divlji, imao sam drugačiji način da pokažem ljubav, imao sam drugačiji temperament, ali imala je mnogo strpljenja. Zbog svojih godina je i dalje tu. Bila je zrelija, strpljiva. Ili je videla investiciju u meni. Videla je budućnost - dodao je sa osmehom.

Interesantna je priča, koja je oduvek interesovala javnost, zašto oni nisu u braku, iako su već 20 godina zajedno i imaju dvojicu sinova.

- Zašto je nikad niste pitali da se venčate? Da li ste to uradili? - upitao je Morgan, a Ibra je odgovorio potvrdno, ali nesiguran da li da nastavi priču.

- I šta se dogodilo?

- Rekla je 'Ne'

-Zaista?

- Da, ona je jaka. Bilo je to pre nekoliko godina. Rekao sam joj 'Posle 20 godina, zaslužuješ da budeš udata za mene. Rekla je 'Nemam potrebu da budem udata za tebe da bih bila sa tobom'. Ona je jaka. Ona je veoma jaka - objasnio je Zlatan sa ponosom dok govori o svojoj supruzi.

- Kako si se osetio kad si bio odbijen? - upitao je novinar

- Mislim da je to kul, jer ako uradiš to, onda stekneš više poštovanja od mene. Ne moram da pobeđujem sve vreme - rekao je bivši fudbaler i istakao da više neće pokušavati:

- Ne, imala je jednu šansu, neće dobiti drugu. Ali imamo dvojicu sinova, to je veća stvar nego da je udata za mene

Ne treba joj poklon ima Zlatana

Jedna od priča o Zlatanu, koja se prepričava u javnosti, jeste da je na pitanje, šta je devojci kupio za Dan zaljubljenih rekao da joj nije potreban poklon, jer ima Zlatana. Međutim, sada je razjasnio.

- To je bilo sa drugom devojkom, to nije bila Helena, jer bi ona odmah izašla kroz vrata - rekao je Ibrahimović i objasnio:

- Kad se sve desilo oko mene, bilo je mnogo adrenalina, pažnje medija, svaki dan imao sam prostor u medijima. I tada sam sreo tu devojku i verio sam je i rekla mi je 'Da'. I bilo je kul, jer je to bio adrenalin. Nisam zaista shvatao šta to znači, jer su mi rekli onda imaš godinu tokom koje 'moraš' da se venčaš. A rekao sam 'Ne želim'. Ali to mi se svidelo - da imam prsten, devojku, da sam veren. A onda su me novinari pitali šta sam joj kupio, a ja sam rekao 'Kakav polkon? Ima mene. Ja sam poklon' - nasmejao se Ibrahimović i dodao:

- Kad su mi rekli da za godinu dana moram da se venčam, sutradan sam raskinuo. Nisam hteo da se venčam. Nisam shvatao širinu svega toga.

A onda je još jednom progovorio o Heleni.

- Ona ne mari za medije i za sve. Iskreno, nije mi ni potrebno parče papira da bih dokazao da je moja, ona je moja bez obzira na papir. I godine su napravile razliku. Partneri se promene, posle pet godina više nisu isti. Mislim da ni vi nemate ženu kakvu ste imali kad ste je upoznali - naveo je Zlatan, a Morgan je odgovorio:

- Ali ti nisi zapravo nikad ni imao ženu.

A onda je u šaljivom tonu, usledio i odgvoor:

- Nisam, jer ne želim da izgubim 50 odsto (imovine) - rekao je Ibra uz osmeh.

Takođe, govorilo se u javnosti, da u njegovom domu, nema njegovih fotografija, sada je potvrdio te glasine.

- Da, nemam svoje slike na zidovima, ali to je moja ideja. Jer u porodici moramo da pamtimo odakle sva hrana dolazi - od mojih stopala. To je podsetnik za sve njih da svaki put kada uđu u moju teretanu, vide ta stopala - istakao je Zlatan.

A glava? 

- Moja glava kontroliše stopala, u pravu ste, ali moja stopala više govore o mojoj igri. Igra glavom došla je na kraju, kad više nisam bio brzo dovoljno. Ne, sve što sam rekao je važno da bismo znali odakle je sve došlo i zašto smo tu gde smo danas. Nema mojih slika, rekla mi je Helena da me je gledala dovoljno. A to je važno i za moju decu, važno je da me vide kao oca, a ne kao profesionalnog igrača Ibrahimovića. Ne bi trebalo da odrastaju u mojoj senci, jer su važniji od mene i nikad neće doći u situaciju kada će se osećati drugim ili trećim. Oni su u pol poziciji - zaključio je Zlatan Ibrahimović, otac dvojice sinova, nevenčani suprug Helene i bivši fudbaler.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike