Život se poigrao sa legendarnim šampionom! Pitao sam se hoću li ikada više moći da stojim i hodam! (VIDEO)

13.10.2023

11:11

0

Autor: G. F.

Lekari nisu imali odgovore na pitanja višestrukog svetskog šampiona

Život se poigrao sa legendarnim šampionom! Pitao sam se hoću li ikada više moći da stojim i hodam! (VIDEO)
Majkl Džonson - Copyright Profimedia

Višestruki svetski šampion i rekorder u trkama na 200 i 400 metara Majkl Džonson prošao je pravu pravcatu životnu dramu!

Čovek koga ste mogli da prepoznate po neobičnom položaju tela tokom trčanja, otkrio je korz šta je prošao samo nekoliko dana pre nego što je napunio 51 godinu.

Sve je bilo normalno tog dana, Džonson nije uradio ništa novo, pratio je ustaljeni ritam života.

Nakon odrađenog treninga u teretani primetio je da nešto nije dobro, leva strana mu je potpuno utrnula! Odmah je na internetu pogledao šta bi to moglo da znači, a kako nije dobio zadovoljavajući odgovor pozvao je lekara i dobio savet da odmah ode u bolnicu.

Odgovorno je poslušao taj savet, a onda je u bolnici usledio potpuni šok. Ustanovljeno je da je Džonson pretrpeo blaži moždani udar, s tim što se stanje pogoršavalo iz minuta u minut.

Urađen je MRI (magnetna rezonanca) posle kojeg legendarni as više nije mogao da hoda i podiže levu ruku.

- Bio sam besan. Nisam srčani bolesnik ne pušim, redovno vežbam, zdravo se hranim. Sve radim kako treba. Zašto mi onda to dogodilo - ispričao je Džonson u ispovesti nakon oporavka, pa objasnio kakvu je bitku vodi tih dana.

 

 

- Brojne stvari vam padaju na pamet. Hoću li se ikada oporaviti? Hoću li moći da hodam? Da stojim? A najstrašnije je što lekari nemaju odgovor na ta pitanja. To je bilo zastrašujuće.

Džonson je ispričao još detalja drame kroz koju je prolazio.

- Počnete da razmišljate o najbližima. Hoće li supruga morati da brine o meni do kraja života? Hoću li biti u invalidskim kolicima? Da li ću moći da se istuširam ili odem do toaleta bez nečije pomoći? Uglavnom, razmišljate samo o najgorem scenariju.

Njegov šampionski dh uspeo je da se izbori sa svim "padovima" koje je imao tih dana. Džonson je sebi postavio prvi zadatak - da prošeta kroz hodnik bolnice dug 200 metara.

 

 

- Trebalo mi je 15 minuta, a nekada sam bio najbrži na toj deonici. Nisam želeo da potonem. Vratio sam se u sobu i rekao supruzi da ću se oporaviti i da ću to učiniti brže nego što je to ikome uspelo. Svaki dan sam se budio sa istim ciljem. Morao sam da se vratim na onaj način razmišljanja koji sam imao kada sam se takmičio i pripremao za Olimpijske igre.

I uspeo je. Onako šampionski. Majkl Džonson se potpuno oporavio i i dalje redovno trenira i vodi računa o svom zdravlju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike