Moćna je Barsa i bez Mesija, ali… Finiš delo pokvario

15.08.2021

19:55 >> 20:33

0

Autor: Adam Štulić

Katalonci se kockali za sigurnom pobedom

Moćna je Barsa i bez Mesija, ali… Finiš delo pokvario
Copyright Radost fudbalera Barselone foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Barselonina era bez Lea Mesija krenula je trijumfalno, ali… Pobeda će sigurno zadovoljiti Ronalda Kumana, kao i igra tokom više od 80 minuta utakmice sa Real Sosijedadom, međutim pad koncentracije u finišu bacio je solidnu mrlju na siguran trijumf na startu nove sezone u Primeri – 4:2.

Mnoćno je delovala Barselona, pogotovo u prvih sat vremena igre, kada je skoro svaki iole konkretniji prelazak na polovinu rivala bio „pola gola“.

Memfis Depaj je pokazao da bi mogao dobrano da amortizuje odlazak dojučeršnjeg kapitena, Martin Brajtvajt je dokazao da na njega može u potpunosti da se računa, ali tako veliki tim sebi ne sme da dozvoli da u poslednjih desetak minuta strepi za trijumf posle vođstva od 3:0.

Već u 12. minutu Barselona je mogla do vođstva, ali je goste, posle šuta glavom Grizmana, sačuvala prečka. Međutim, sedam minuta kasnije nije im bilo spasa. Depaj je odlično izveo slobodan udrac, a Đerar Pike odličnu kretnju krunisao loptom u mreži Sosijedada.

Posle furioznog starta i postignutog gola, Katalonci su malo smanjili intenzitet napada, ali su u drugom minutu nadoknade vremena uspeli da dupliraju prednost preko danskog napadača, koji je u 59. minutu iz odbitka doneo Barsi ogromnih 3:0.

I kada su svi očekivali rutinski kraj, usledila je drama na „Nou Kampu“. Gosti su preko Dozagarta u 82. i majstorije Ojarzabala u 85. minutu uneli potpunu neizvesnost u meč, koji je rešen golom Serhi Roberta, pošto je prethodno najveći deo posla odradio asistent Brajtvajt u prvom, od pet, minutu nadokande vremena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike