Partizan vezao i 11. pobedu! Igrači častili Duljaja za rođendan!

29.10.2023

20:37

0

Autor: G. F.

Dva minuta su bila potrebna crno-belima da slome otpor Voždovca

Partizan vezao i 11. pobedu! Igrači častili Duljaja za rođendan!
Pobednički ples Ilića, Saldanje i Stojkovića - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana upisali su novu pobedu u Superligi, 11. po redu!

Dva minuta su bila potrebna crno-belima da probiju zid pred golom Voždovca, a to im je pošlo za rukom preko Severine u 54. i Zahida u 56. minutu. Tačku na utakmicu stavio je Saldanja sa penala u 84. minutu - 3:0 (0:0).

Nova tri boda sigurno su najlepši rođendanski poklon treneru Igoru Duljaju, baš kao i njegovom pomoćniku Albertu Nađu.

Dugo su fudbaleri Voždovca odlično parirali Partizanu u Humskoj. U prvoh 20 minuta bili čak i ravnopravni, pretili, ali nisu ozbiljnije ugrožavali gol domaćina. Nakon toga su se odlučili za defanzivu, podigli pravi bedem pred svojim golom i osujećivali svaki pokušaj crno-belih. Sve do poluvremena sjajno su odradili svaki zadatak.

Kako je utakmica nastavljena moglo se primetiti da je Partizan krenuo još agresivnije ka golu rivala, a prednjačio je Severina nadesnom boku. Za takav pristup igri nagrađen je veoma brzo i već u 54. minutu je uspeo da zatrese mrežu rivala. Samo dva minuta kasnije pogodio je i Zahid i postalo je jasno da povratka za Voždovac nema.

Do kraja smo videli još jedan pogodak crno-belih. Saldanja je iskoristio smušenost i lošu reakciju odbrane gostiju, utrčao sa loptom u šesnaesterac gde ga je oborio do tog trenutka odlični Damjanović. Sudija je pokazao na belu tačku, a najbolji strelac Partizana je bio siguran i upisao deveti gol u prvenstvu.

Ono što, osim nova tri boda i 11. uzastopne pobede, mora i može da raduje sve u Partizanu i oko njega je činjenica da ni na ovom meču crno-beli nisu primli gol, te da su očigledno sve bolji i bolji kako u napadu, tako i u odbrani.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice.

90. minut - Imao je šansu Baždar da se upiše u strelce, ali je šutirao pored gola. 

87. minut - Baždar i Trifunović umesto Zahida i Saldanje.

84. minut - Stjepanović je u igri umesto Belića.

84. minut - GOOOL! Saldanja precizan sa bele tačke.

82. minut - Damjanović je srušio Saldanju posle loše reakcije odbrane Voždovca. Žuti karton i za njega, a penal za Partizan.

81. minut - Žuti karton za Teodorovića.

75. minut - Novevski je zamenjen, u igri je Đurđević.

71. minut - Ponovo je probio Severina, ali je udarac Saldanje još jednom izblokiran.

70. minut - Šćekić je u igri umesto Kanutea.

66. minut - Pao je Vujanović u šesnaestercu Partizana posle minimalnog kontakta sa Markovićem. Sudija je samo odmahnu rukom, ali se čekala informacija iz VAR sobe. Pozvan je sudija Stamenković da gleda snimak. Na kraju je dosuđeno igranje rukom jednog igrača Voždovca u začetku akcije koja je dovela do potencijalnog kaznenog udarca.  Za to vreme Nemanja Nikolić je ušao u igru umesto Natha kod Partizana, a Teodorović umesto Burmaza kod Voždovca. 

65. minut - Mitrović je nešto neopreznije startovao na Belića i dobio žuti karton, a ovaj je posle ukazane pomoći nastavio utakmicu.

60. minut - Trostruka izmena u Voždvocu. Mitrović umesto Neškovića, Vujanović umesto Vaščuka, Vilka umesto Flemingsa.

56. minut - GOOOL! Zahid za 2:0! Pored ovacija fudbalerima sa tribina se čuje "Uprava, napolje!"

54. minut - GOOOL! Severina naplaćuje dobru igru!

54. minut - Probio je sada Antić po levoj strani, dobro centrairao, a Belić iz punog trka šutirao glavom preko gola. Umesto lopte, on je završio u mreži.

51. minut - Prodisali su gosti  i sitgli do kornera, ali nisu zapretili Jovanoviću.

48. minut - Severina je u ovaj deo igre ušao u većoj brzini. Njegov šut sa 20 metara brani Katić i izbija loptu u korner. Natho je centrirao, Kanute bio najviši u skoku, ali je prebacio gol.

46. minut - Velika šansa za Partizan! Sjajno je probio Severina, dobro je centrirao, ali je Zaid na drugoj stativi loše zahvatio loptu i promašio gol. Ovo je bilo nešto najkonkretnije do sada od crno-belih, ali nije donelo rezultat.

Počelo je drugo poluvreme. 

Gledali smo prilično dobih 35 minuta fudbala u Humskoj. Do polovine poluvemena igralo se otvoreno na obe strane, a onda su gosti odlučili da se povuku i opredelili se isključivo za odbranu svog gola. Pritiskao je Partizan, ali zid koji su gosti napravili nije uspeo da probije.

 

 

Bez golova na pauzi između dva poluvremena! Bilo je šansi, ali mreže miruju.

43. minut - Centaršut Natrha iz slobodnog udarca, Ilić glavom šutira, ali Katić izbija loptu u korner.

41. minut - Ne uspevaju crno-beli da probiju bedem rivala. Probao je Severina centaršutom, Damjanović odlično skočio i izbacio loptu u polje iz svog šesnaesterca.

37. minut - Belić traži pomoć lekarskog tima. Pre nekoliko minuta Kanute ga je napucao loptom u glavu. Nije delovalo strašno, ali Partizanov vezista očigledno ima neki problem kao posledicu tog udarca.

34. minut - Pao je tempo, posebno kada se radi o igri Voždovca. Igra se već nekoliko minuta isključivo na njihovoj polovini, a crno-beli strpljivo grade akcije u potrazi za nekom "rupom" u defanzivi gostiju.

28. minut - Nova šansa za Partizan, posle šuta Kanutea lopta se odbila do Saldanje, ali je najbolji strečac crno-belih šutirao pored gola. Deluje da je Brazilac bio u ofsajdu u da gola svakako ne bi bilo.

23. minut - Novi napad gostiju, Burmaz pod pritiskom Ilića loptu ne uspeva da smesti u mrežu.

21. minut - Napravila se gužva pred golom Voždovca, Saldanja je nakako uspeo da šutira, a Damjanović ga je ponovo izblokirao. Odličan tempo drže obe ekipe u Humskoj, zasad nedostaju samo golovi.

19. minut - Ponovo dobra akcija crno-belih, Severina šutira pravo u golmana Katića. 

16. minut - Veliki promašaj Natha sa nekih 11 metara. Odlično je Zahid probio po boku, zavrnuo do Izraelca, ali je on poslao loptu preko prečke.

15. minut - Prilika za Voždovac, šut Vaščuka završava za malo pored stative i pogađa spoljni deo mreže.

13. minut - Odličan napad Partizana, Severina, Belić i Saldanja, ali je njegov šut izblokirao Damjanović odličnim klizežim startom. Posle kornera nije bilo pretnje po gol gostiju.

11. minut - Prvi korner na utakmici izveo je Voždovac, a posle prvog odmah i drugi. Oba puta je lopta išla na prvu stativu, ali bez ikakve opasnosti po domaćina.

8. minut - Izgubio je Đuričić loptu, Zahid pronašao mesto za šut, ali je pogodio defanzivca gostiju.

4. minut - Prvi šut uputili su gosti, ali je udarac Neškovića izblokiran. Pola minuta kasnije pokušao je i Flemings, ali je i njegov šut izblokiran. U nastavku akcije Severina pravi faul na nešto više od 20 metara od gola Partizana. Brumaz je šutirao, Jovanović lako uhvatio loptu.

Počela je utakmica u Humskoj.

17.45 - Ovo su sastavi ekipa za današnju utakmicu.

PARTIZAN: Jovanović - Stojković, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Belić - Zahid, Natho, Severina - Saldanja.

VOŽDOVAC: Katić, Damjanović, Novevski, Zečević, Đuričić, Matić, Flemings, Jočić, Vaščuk,  Nešković, Burmaz.

17.00 - Glavni sudija meča biće Ivan Stamenković, a pored aut linije stajaće Svetozar Živin i Bojan Tomović. Četvrti sudija je Predrag Janjuš, dok će u VAR sobi sedeti Srđan Jovanovića i Milan Mihajlović.

16.55 - Šef struke Voždovca Marko Savić ima samo reči hvale za današnjeg rivala.

- Partizan je ekipa koja je ubedljivo u najboljoj formi u celoj ligi, najkonstantniji su, uspeli su i da preokrenu neke duele, što pokazuje da veruju u to što rade i da imaju dobru energiju. U poslednje vreme prikazali su dominaciju, protivnici nisu uspevali da im zaprete, nisu primili nijedan gol u poslednja četiri meča, ubedljivi su. Imaju vrhunske igrače, dobro su organizovani, jasni su za analizu. Odlikuje ih fenomenalna tranzicija u napadu, to je nešto što im je najubojitije oružje, sposobni su da kazne svaku grešku protivnika, nije lako igrati protiv njih.

16.50 - Trener Partizana Igor Duljaj realno sagledava situaciju i pred dule sa Voždovcem poručuje:

-  Imamo 10 pobeda u nizu, ali to ništa ne znači. Rekordi su za atletiku, tamo se to gleda. U fudbalu sve ima početak i kraj i tome ne pridajem nikakvu važnost. Isto važi i za pitanje jesenjeg prvaka. Šta to znači? Nikada to nisam vrednovao, jedino što mi je bitno u ovom momentu je utakmica sa Voždovcem i ništa više od toga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike