Belingem srušio Barsu u El Klasiku! Legendarni muzičari nisu bili talični! (FOTO)

28.10.2023

18:11

0

Autor: D. N.

Los Blankosi su preuzeli vrh tabele La Lige

Belingem srušio Barsu u El Klasiku! Legendarni muzičari nisu bili talični! (FOTO)
Copyright AP Photo/Joan Monfort

Jedan od najvećih derbija sveta, španski El Klasiko završen je pobedom gostiju od 2:1. Iako je Barselona povela već u šestom minutu, u drugom poluvremenu je usledio potpuni preokret, a junak dana je dvostruki strelac za Real Madrid Džud Belingem.

Ovom pobedom, Los Blankosi su preuzeli vrh tabele pošto imaju 28 bodova, koliko i Đirona. Na drugoj strani, Barsal je izgubila prvi put u sezoni poražena i sada zaostaje četri boda za najvećim rivalom.

Barselona je povela golom Ilkaja Gundogana u šestom minutu, a onda su usledile i dve stative, Fermina Lopeza i Injaga Martineza.

Kao što je rečeno, u drugih 45 minuta, usledio je potpuni preokret. Englez, inače debitant u El Klasiku, prvo je postigao fantastičan gol u 68. minutu, a zatim i pogodak za trijumf u drugom minutu sudijske nadoknade.

Tako je nastavio da daje golove, pošto je već deset puta bio strelac ove sezone. Za Barsu je igrao i oporavljeni Robert Levandovski. Poljski golgeter je ušao u 61. minutu, ali ipak nije bio strelac. Samo sedam minuta kasnije Belingem je dao svoj prvi gol na meču i tako najavio trijumf.

Inače, meč su sa tribina posmatrali i članovi grupe Rolingstons, Mik Džeger i Roni Vud. Igrači Barse su takođe igrali u specijalno dizajniranim dresovima u čast legendarnih Stonsa.

AP Photo/Joan Monfort
 

Pogledajte više slika sa današnje utakmice.

Kao i poredak na tabeli španskog šampionata.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike