Đoan Laporta veruje u bolje dane Barselone: Klub bez prljavština, imam loše vesti za Real!

21.10.2023

13:24

0

Autor: A. S.

Prvi čovek Katalonaca ističe da neće pronaći dokaze u slučaju Negreira

Đoan Laporta veruje u bolje dane Barselone: Klub bez prljavština, imam loše vesti za Real!
Đoan Laporta - Copyright Profimedia

Fudbalski klub Barselona izvesno vreme se nalazi u finansijskim problemima, iz kojih bi u narednom periodu mogla da se izvuče, a predsednik kluba, Đoan Laporta, optimista je po pitanju trenutnog stanja.

Laporta je na skupštini povodom godišnjeg zasedanja poručio da će klub odoleti svim napadima, naročito nakon "slučaja Negreira".

- Da smo poslovali kao kompanija, tehnički bismo već bankrotirali. Sve to je posledica nasleđenih problema od prethodne uprave, jer nismo bili u stanju da platimo dugove od 1,3 miliona evra na ime plata zaposlenih. Ipak, spasili smo klub od tragedije - rekao je Laporta, pa istakao da je uprava sa njim na čelu "donela hrabre odluke", kao i da "Ćavi sa ovim mladim timom želi da ispiše istoriju".

Dotakao se potom i slučaja Negreira - odnosno navodnog potplaćivanja sudijske organizacije kako bi delegirali arbitre po želji katalonskog kluba.

- Istorija Barselone nema u sebi prljavština. Ovo je bio najžešći napad na imidž našeg kluba. Barselona i slučaj Negreira. Kampanja bez presedana. Ne smemo to da dozvolimo. Mi smo u stalnom stanju uzbune. Bez obzira koliko tražili, neće naći dokaze jer nismo uradili ništa za šta nas optužuju. Drže se hipoteze da je tu u pitanju neka isplata čoveku koji bi trebalo da angažuje sudije koji će suditi u našu korist. To mora da se dokaže. MI smo im ponudili naše dokaze. Ne mogu ništa da dokažu jer nema ništa u svemu, a sve to se koristi da se naškodi ugledu Barselone - istakao je Laporta i na kraju se dotakao navijača rivalskog Real Madrida.

- Imam loše vesti koja se tiču strahovanja navijača Real Madrida, ponovićemo ono najbolje u istoriji Barselone - zaključio je prvi čovek Katalonaca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike