Partizan niže pobede, Duljaj "spušta na zemlju"! Rekordi su za atletiku i šta to znači jesenji prvak?

28.10.2023

16:49

0

Autor: D. N.

Crno-beli će sutra ugostiti Voždovac, tim koji voli da se nadmeće, a šef struke kluba iz Humske je pričao i o navijačima

Partizan niže pobede, Duljaj "spušta na zemlju"! Rekordi su za atletiku i šta to znači jesenji prvak?
Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Pred fudbalerima Partizana je nova utakmica Superlige. U utakmici 13. kola, crno-beli će ugostiti Voždovac, a duel sa "zmajevima" je najavio šef stručnog štaba Igor Duljaj.

Novinari su konstatovali da crno-bele, trenutne lidere na tabeli očekuje duel sa ekipom koja je najprijatnije iznenađenje, kao i da je to tim koji voli da se takmiči...

- Pored IMT-a najmlađa ekipa u ligi. Imaju mladog i perspektivnog trenera (Marko Savić), a njegov tim voli da igra fudbal. Osvojili su bodove protiv timova koji igraju u Evropi, Crvene zvezde, TSC-a i Čukaričkog. To je dokaz da nije slučajnost sve što su uradili već je to proizvod odličnog rada. Imaju mlade i perspektivne igrače. I ko igra protiv Partizana ima dodatni motiv. Zbog toga nas očekuje težak meč. Iako smo ih pobeđivali, nije nam bilo lako - počeo je Duljaj o kome je kolega Savić govorio pohvalno.

- Nisam čitao, ne znam, ali u svakom slučaju hvala, to je kompliment za moj tim. Imaju pravo, nemaju pritisak, što je važno za njih. Mi sa druge strane imamo obavezu prema klubu i navijačima. Moram da napomenem da je u Kragujevcu na radni dan dolazila kolona vozila, Bor, Leskovac, Lebane, imamo još tu dodatnu dogovornost prema njima jer su došli da gledaju Partizan.

Pozivam ih da dođu u velikom broju jer će nam biti mnogo lakše. Činjenica da mi ništa ne bismo uradili bez njihove podrške i mnogo je lakše jer igrači osećaju da imaju poštovanje i ne samo zbog toga što su prvi na tabeli već jer daju sve od sebe i to svaki navijač ceni.

Takođe, crno-beli imaju deset pobeda u nizu...

- Imamo 10 pobeda u nizu, ali to ništa ne znači. Rekordi su za atletiku, tamo se to gleda. U fudbalu sve ima početak i kraj i tome ne pridajem nikakvu važnost. Isto važi i za pitanje jesenjeg prvaka. Šta to znači? Nikada to nisam vrednovao, jedino što mi je bitno u ovom momentu je utakmica sa Voždovcem i ništa više od toga - dodao je Duljaj koji neće imati sve igrače na raspolaganju.

- Belić i Kalulu nisu trenirali, Filipović takođe ima temperaturu, dok je Ilić dobio veliku posekotinu na nozi. Tek kada se danas pojave na treningu znaću na koga ću moći da računam.

Pre nekoliko dana bio je i na utakmici Evrolige, protiv Zvezde, a tada su mu navijači i skandirali. Ali je glasnu podršku imao i od navijača u Kragujevcu.

- Naravno da mi to imponuje zato što ljudi cene rad, ne samo moj nego celog stručnog štaba i celog tima. Ovo je kolektivan sport, sam ne mogu ništa da uradim. Navijače možete da prevarite na jedan kratak vremenski period, ali posle toga sve pada u vodu, ceni se samo rad, trudi poštenje i to radi naš tim.

Ja uvek njima pokažem da su to igrači, oni trče na terenu, oni se bore, zbog njih navijači dolaze, od njih kupuju dresove, traže dresove od njih. Oni su u foksu i oni su najvažniji. Tako da prija, ali sa druge strane ja sam sebe nekad uhvatim, ali se i opet spustim na zemlju jer ako čovek poleti i pomisli da je njegov ceo svet to se sruši za sekund - zaključio je strateg Partizana.

Utakmica će biti odigrana sutra, sa početkom u 18.30, uz prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike