Top 5 detalja 12. kola: Duljaj ne može da priča bajke igračima, Mijatović golom obezbedio kartu za Lajpcig!

24.10.2023

12:31

0

Konačno slavlje u Pančevu, a šta se dešava u Topoli i Lučanima?

Top 5 detalja 12. kola: Duljaj ne može da priča bajke igračima, Mijatović golom obezbedio kartu za Lajpcig!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

I dok je srpska fudbalska javnost fokusirana na učinak nacionalnog tima i da li će Srbija nakon 24 godine igrati na Evropskom prvenstvu, kao i da li će Orlovi put Nemačke sa Draganom Stojkovićem Piksijem, krenulo je i naredno kolo domaće Superlige.

A 12. runda, donela je mnoge zanimljivosti, karakteristične za domaći šampionat.

Izjava Igora Duljaja

Fudbaleri Partizana su u Subotici upisali ubedljivu pobedu od 3:0 i tako nastavili trijumfalni niz. Stabilno su na prvoj poziciji, ali nešto i dalje ne štima, a trener crno-belih, Igor Duljaj, nakon duela sa Spartakom dao je izjavu koja je mnoge stvari objasnila.

- Postoji puno problema, meni je mnogo toga na srcu… Ja moram da kažem… PFK Partizan nije PFK pomozite fudbalskom klubu. Ovi momci igraju, nek se ljuti ko kod hoće, neka rade samnom šta god žele… Ja ne mogu… Ovi momci treniraju, ja treba da razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će neko da primi platu – rekao je Duljaj i dodao:

- Šta ja treba da tražim, šta da im pričam… Zelena trava, plavo nebo, cveta cveće u proleće. Ovi momci su junaci. Neka dođe ko god hoće, ruka koja daje je uvek iznad ruke koja prima… Neka neko dođe, neka promeni trenera, ali dajte ovim momcima uslove da prehrane sebe, svoju familiju, porodicu, jer puno ljudi živi od toga. Meni je to na srcu, ja sam morao to da kažem zbog igrača, jer da ih gledam u oči i pričam bajke ja to ne mogu.

Nakon izjave usledio je demant iz uprave u vidu izjave generalnog direktora Miloša Vazure, pa će u narednim danima biti zanimljivo u Humskoj. Svaka čast igralima koji u takvim okolnostima upisuju pobede.

TSC u kontra ritmu

Nešto se dešava u Bačkoj Topoli, a šta to, nikome nije jasno, samo, TSC je bez pobede od 16. septembra. Kriza u igri i rezultatima mogla se najbolje videti prošle srede u Kupu, kada su eliminisali u prvom kolu od ekipe Smedereva, dok su u šampionatu remizirali sa Voždovcem, 1:1, a pritom ekipu Žarka Lazetića tek očekuje paklen ritam i to već od četvrtka, kada im dolazi Frajburg u Ligi konferencija.

Mijatović heroj Zvezde

Očekivano ili ne, ali Javor je na Marakani namučio Zvezdu. Domaćin je stekao prednost autogolom, pa su gosti izjednačili, a onda ponovo gol crveno-belih i novo izjednačenje. Strahovali su navijači na najvećem stadionu u Srbiji, naročito što je to bio pripremni meč za treće kolo u Ligi šampiona, ali je sve rešio mladi Jovan Mijatović.

Bahar ga je na teren poslao u finišu, a na 11 minuta do kraja, Mirko Ivanić ga je pronašao u šesnaestercu, pa je mlada nada crveno-belih, glavom poslao loptu iza leđa čuvara mreže gostujućeg tima. Tako je uostalom zaslužio i kartu za Nemačku i put u Lajpcig na duel u najelitnijem klupskom takmičenju.

Smena u Lučanima

Lučancima se nije dopao niz rezultata koji su beležili na terenu, pa su rešili da smene Igora Savića. Mladog stručnjaka nije zadržalo ni to što je u ritam takmičenja uveo i mlade domaće igrače, već su mu odmah pronašli zamenu i to u vidu iskusnog trenera sa domaćih terena, Tomislava Sivića.

Konačno slavlje u Pančevu

Dugo su novajlije u najviši rang domaćeg takmičenja, ekipa Železničara iz Pančeva, čekali na trijumf pred domaćim navijačima i eto, stigao im je u 12. kolu i to protiv još jednog novajlije, ekipe IMT-a.

Pančevci su slavili sa 3:1, a golove su postigli Stefan Hajdin, Evgeni Pavlov i Dario Grgić. Kada je sudija svirao kraj, usledilo je slavlje tek druge pobede u šampionatu.

A sada sledi paklen raspored za domaće timove, naročito one koji igraju i u Evropi i u Kupu Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike