Da li će Piksi voditi Srbiju na EURO 2024? Orlovima fali bod, ali šta će biti sa selektorom?

24.10.2023

10:34

0

Autor: A. S.

Valjda je dilema sada rešena

Da li će Piksi voditi Srbiju na EURO 2024? Orlovima fali bod, ali šta će biti sa selektorom?
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije pobedom nad Crnom Gorom jednom nogom već su na Evropskom prvenstvu, koje čekaju pune 24 godine. Do kraja kvalifikacija, potreban je bod iz meča sa Bugarskom, koji se igra u Beogradu, pa je gotovo nezamislivo, da Orlovi ne ostvare ovaj cilj.

Ali, nešto drugo sada brine navijače i sportsku javnost - da li ćemo put Nemačke zajedno sa Draganom Stojkovićem Piksijem?

Selektor je posle trijumfa nad Crnom Gorom, na konferenciji za medije podsetio javnost da na vreme rezerviše karte za Nemačku, ali i istakao da ne zna hoće li ostati na mestu selektora.

- Nije bilo priče o produženju ugovora. Kome je do priče? Imaš ove utakmice... Meni ugovor ističe 31. decembra. Možda ćete imati drugog selektora, otkud znam? Ima opcija produženja, ali možda se ne dogovorimo. Da se izljubimo... Verovatno svi treneri imaju opciju da produže kad se kvalifikuju. Ali gledajte te hotele po Nemačkoj da rezervišete na vreme! - rekao je Stojković.

I dok su navijači strahovali, jer su u legendarnom fudbaleru videli nekoga ko može ekipu voditi, nakon Svetskom prvenstva i na Evropskom, pojavili su se detalji njegovog ugovora, tačnije, šta to piše u klauzuli.

Kako piše Kurir, ukoliko Srbija obezbedi plasman na EURO, Piksiju će automatski biti produžen ugovor do kraja takmičenja i to je nešto što postoji zapisano u dokumentima.

Tako da, Srbija nema razloga za strahovanje, ukoliko se konačno prekine negativna tradicija koja je na snazi od 2000. godine, sve će biti na Orlovima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike