Srbija ostaje bez zlatnog "orlića": Čeka se samo informacija Sindikata igrača da je dobio pasoš druge zemlje!

23.10.2023

11:12

0

Autor: D. P.

Nije bio na Piksijevom radaru

Srbija ostaje bez zlatnog "orlića": Čeka se samo informacija Sindikata igrača da je dobio pasoš druge zemlje!
Aleksandar Čavrić - Copyright MN Press

Bivši omladinski reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić (29) započeo je svoju osmu sezonu u ekipi Slovana iz Bratislave.

On je već dugo najbolji igrač najjačeg slovačkog kluba. U prošloj sezoni je postigao 24 golova, a i ove igra u istom ritmu. U poslednjih šest mečeva postigao je pet golova i dva puta asistirao, pa je njegov tim posle pobede protiv Sparte iz Trnave od 2:1 ponovo lider na tabeli.

Sve je to razlog da Čavrić bude zanimljiv selektoru reprezentacije Slovačke, italijanskom stručnjaku Franćesku Kalconi:

- Ranije se šuškalo da me selektor želi. Ali ne znam šta se dešava sa tim papirima oko državljanstva. Videćemo, možda u budućnosti - rekao je Čavrić koji se od novembra prošle godine nalazi u proceduri dobijanja državljanstva Slovačke.

Profimedia
Aleksandar Čavrić

Kalcona je odmah odgovorio:

- Za sada nije spreman da bude deo reprezentacije. Ali čim mi sindikat potvrdi da ima državljanstvo, razmotrićemo ga - rekao je Italijan.

Čavrić je letos bio jednom nogom u Rubinju iz Kazanja, čak je zbog toga otkazao i stan u Bratislavi. Ipak, ostao je na veliku radost legendarnog trenera Vladimira Vajsa, koji je mnogo puta istakao da Slovan sa i bez Srbina nije ista ekipa. Tako je bilo i na derbiju protiv Sparte koji je Čavrić otvorio pogotkom:

- Izdvojio bih Čavriča. Igrali smo fantastično, ali on je bio klasu iznad svih ostalih. Skidam mu kapu jer je imao zdravstvenih problema i nije trenirao nedelju dana. Dugo igra odlično. Za njega postoji veliko interesovanje, ali na stolu je novi ugovor na dve i po godine. Verujem da će potpisati i ostati u našem dresu - rekao je Vladimir Vajs.

Čavrić je odigrao čak 21 utakmicu za mladu reprezentaciju Srbije.

Bio je član čuvene generacije zlatnih omladinaca koji su 2013. godine u Litvanije osvojili EP za U19.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike