Osovina Mitrović-Tadić razbila Crnogorce! Još bod za "orlove" do vize za EURO 2024!

17.10.2023

20:49

0

Autor: D. P.

Srbija povela, ali Crna Gora uspela da izjednači

Osovina Mitrović-Tadić razbila Crnogorce! Još bod za "orlove" do vize za EURO 2024!
Fudbaleri Srbije - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije napravili su veliki korak ka plasmanu na Euro 2024 pobedom nad Crnom Gorom rezultatom 3:1. Golove za "orlove" postigli su Mitrović u 9. i 74. i Tadić u 77. minutu, dok je za goste precizan bio Jovetić u 36. minutu.

Srbija nije briljirala i to sada već postaje konstanta. Selektor Dragana Stojković Piksi se svesno kockao tražeći svojim izborom igrača i postavkom na terenu da zagospodari posedom, verujući da će mu lopta u nogama doneti pobedu.

To se na kraju i obistinilo, jer je genijalnost Sergeja Milinković-Savića u 74. minutu razoružala kompletnu odbranu gostiju.

MN Press
Mitrović

 

Njegova peta ostavila je Tadića samog na levom krilu, odakle je kapiten nesebično proigrao Mitrovića, kome nije bilo teško da donese 2:1!

Od tog trenutka Crnogorci, koji su se pokazali kao veoma žilavi protivnik, više nije postojao! Posle tri minuta za njih je usledio novi šok! Tada je Tadić pogodio i sve što se loše dešavalo više nije bilo mnogo bitno.

Ali moraće da se analizira! Ovakvom igrom Srbija nema šta da traži na EURO 2024 gde će se igrati brzo i snažno, sve što je u našim nastupima tokom Mundijala i kvalifikacija nedostajalo.

MN Press
Dušan Tadić i selektor Stojković

Ponovo se sporo išlo u napad, pa smo tako jednostrani, bez igre u kontranapadima, ostavljali rivalu šansu da se koncentriše na lagane pozicione napade i to sa one strane odakle bi dejstvovao kapiten Tadić. Nije dobro izgledala ni odbrana!

Opet je kontra protivnika pokazala koliko smo ranjivi kada se nađe neko ko igra dobro iz tranzicije, a Crnogorci su znali kako da koriste to oružje!

Samo u prvom poluvremenu!

U drugom se nisu pitali nizašta! Nije ih bilo kao u prvom, padali su fizički sve više kako se primicao kraj, da bi u poslednjem kvartalu doživeli klasičan nokaut.

Srbiji ostaje iz meča sa Bugarskom 19. novembra da jednim bodom i matematički osigura drugo mesto i plasman na Euro 2024. Crna Gora mora da veruje u čuda, svoje dve pobede protiv Litvanije i Mađarske i senzaciji Bugarske u Beogradu, da bi se domogli kontinentalnog takmičenja.

Teško!

 

Standings provided by Sofascore

 

Iz minuta u minut

90+4. MINUT - Kraj!

90+1. MINUT - Kostić, slobodnjak, pored stative!

90. MINUT - Izlazi Živković, ulazi Babić! Igraće se još četiri minuta.

89. MINUT - Žuti za Tomaševića posle starta na Mitroviću!

88. MINUT - Žuti za Jovovića, nesportski potez, napucao loptom našu klupu za rezerve!

85. MINUT - Ulaze Raičković, Mugoša i Osmajić.

83. MINUT - Mitrović isprobao levicu i to sa oko 20 metara, Mijatović je iz dva pokušaja zaustavio šut!

79. MINUT - Izlazi Lukić, ulazi ofanzivni Samardžić!

77. MINUT - Goooool! Tadić!

76. MINUT - Sergeej, brani Mijatović!

74. MINUT - GOOOOL, Mitrović posle dodavanja Tadića! Sa peterca, bez problema da se ubaci lopta u mrežu!

72. MINUT - Kostić do Tadića, glavom sa peterca preko gola! Morao je kapiten bolje! Izlazi Camaj, ulazi Jovović! Crnogorci postaju još brži, samim tim i neprijatniji za čuvanje!

70. MINUT - Jedina razlika između igre u prvom i drugom poluvremenu, što gosti sada nemaju priliku da naprave kontru, sve drugo je preslikano

68. MINUT - Tadić iz daljine, loše! Izlazi Gudelj koji ima žuti, ulazi Maksimović!

66. MINUT - Slobodnjak za goste, Camaj, Mitrović kao bek reaguje i pokreće kontru koju kvari neodlučni Kostić!

63. MINUT - Faul na oko 30 metara od Mijatovićevog gola. Kakva odbrana crnogorskog golmana posle Sergejevog udarca glavom. Nogama je zaustavio ovaj šut! Neverovatno!

60. MINUT - Odličan šut Camaja, Vanja izbija u korner. Centaršut Camaja, hvata Vanja - dva duela istih igrača završavaju se trijumfima srpskog golmana. Korner na drugoj strani! Kostić izvodi, Milenković ne zahvata kako treba glavom, protivnik se odbranio...

58. MINUT - Duel Savića i Mitrovića, Poljak ne dobija nikakav signal iz VAR sobe. Biće i treći korner, koji se završio faulom Milenkovića nad Tomaševićem.

57. MINUT - Centaršut Živkovića ka Mitroviću, korner za Srbiju! Živković ga izvodi, pa još jedan udarac sa ugla!

52. MINUT - Pokušaj da se pronađe Živković dugom loptom od Tadića, nije prošao, sve teže igramo, jer nemamo rešenje za zid ispred kaznenog Crne Gore. Uglavnom se sada traži Mitrović, koji je dobro pokriven štoperima Crne Gore.

50. MINUT - Pritisak naših igrača, ide se uglavnom po desnoj strani, odakle deluju Tadić i Živković! Naravno, teško se pronalazi pravi pas, zato što smo statični, to nisu igrači koji su navkli da trče u prostor, već je vole dobiti u noge!

46. MINUT - Nastavlja se! Piksi je ostao dosledan svojoj ideji, koja nije donela ništa pozitivno, sa Sergejem u timu treba očekivati još kombinovaju. Ponovo je pukla naša odbrana na 35 metara od gola Crne Gore, ponovo je krenula kontra koju je nekako zaustavio Veljković. Žuti karton za Gudelja!

Zaigraće Sergej od 46. minuta. Priprema se i Kostić! Ostali su Mladenović i Ilić u svlačionici.

 

Zvižduci igračima dok odlaze u svlačionicu! Niko ne može biti zadovoljan ovakvom igrom. Sve teče presporo, sa jedne strane postoji možda neznatno veći posed, ali on nije doneo ništa konkretno u napadu, pa i gol je došao kao inspiracija Mitrovića, ne kao plod osmišljene akcije.

poluvreme

45+2. MINUT - Gudelj srećno prekida novi pokušaj kontre, kada je bilo izgledno da će ići "3 na 3".

45. MINUT - Brza kontra gostiju, srećom nije prošla! Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

41. MINUT - Prvi korner za Srbiju! Dugo je putovala ta lopta, nije mogla da bude opasna za rivala.

36. MINUT - Gol, Jovetić 1:1! Kontranapad koji je pokazao koliko je ranjiva odbrana našeg tima. Sa leve strane, slabijom levom nogom, bez pravog bloka ispred! Vanja nije mogao da brani.

35. MINUT - "Slobodnjak" za "orlove" iz kojeg će se teško šutirati na gol. probao je Tadić.

32. MINUT - Duel Pavlovića i Jovetića, aut za Crnu Goru u visini kaznenog "orlova". Ništa od svega...Ponovo loš pokušaj ofsajda kao u Budimpešti, duga lopta je preletela Mladenovića, umalo pronašla marušića, srećom naš levi bek je stigao da zatvori i otkloni opasnost ispucavanjem u korner.

29. MINUT - Vukčević ponovo na zemlji! Neće moći da nastavi meč, tako deluje! Vidi se krvava štucna, očigledno da je u nekom duelu došlo do gaženja od čega je stvorena rana! Ulazi Risto Radunović!

28. MINUT - Levi bek gostiju Andrija Vukčević se žali na povredu. Pauza dok mu se ukazuje pomoć!

26. MINUT - Stativaaaa, Živković! Odlično kombinovanje završilo se pasom na desi bok, odakle je levom lepo gađao Živković, dobra ideja, ali nije bio precizan.

22. MINUT - Naš tim se drži rezervisano u ovim momentima, loptu su prepustili protivniku, pritisak počinje tek od naše polovine terena. Pokušao je Jovetić da pronađe Marušića koji je utrčavao u srce kaznenog kao pomoćni špic iza Krstovića, alsi sve je to dobro ispratio Pavlović. Vanja je uhvatio loptu!

16. MINUT - Čarke Lukića i Marušića, smiruje sve Poljak!

9. MINUT - Goooool.... Majstorija Mitrovića. centarfor je ušao u kazneni po desnom boku i kada su svi očekivali da proigra nekog saigrača, spoljnom je gađao desni ugao. Lopta je pobegla od golmana Mijatovića i pogodila malu mrežu - 1:0 za Srbiju!!!!

7. MINUT - Prvi korner na meču, za Crnu Goru! Izboksovao Vanja MS.

5. MINUT - Crnogorci u prilici da prvi put napadnu, ali im se dobro kombinovanje izjalovilo i pretvorilo u kontru "orlova". Ipak sve je išlo mnogo sporo da bi uplašilo protivnika.

2. MINUT - Ideja sa trojicom defanzivnih veznih morao bi da bude veći posed za "orlove". To je između ostalog bilo zaslužno za dobar prvi napad, koji je krenuo sa desne strane, preko Tadića i Živković. Njegov centaršut desnom nogom nije dobro pogodio Mitrovića. Taj njegov udarac glavom završio je preko prečke.

1. MINUT - Sudija Marčinjak dao je znak da počne meč! Prvi su krenuli sa centra igrači Srbije!

BLOG UŽIVO

Fudbaleri Srbije večeras igraju ključnu utakmicu za svoj plasman na Euro 2024 protiv selekcije Crne Gore.

U prvom meču tim selektora Dragana Stojkovića Piksija pobedio je u Podgorici sa 0:2 golovima Dušana Vlahovića, a i večeras će tri boda biti imperativ da bi se obezbedilo drugo mesto koje ih zadržava u trci za plamsna na na EP!

20.47 - Minut ćutanja žrtvama u Evropi i Izraelu, kako je rekao zvanični spiker na stadionu.

20.44 - Atmosfera na stadionu!

20.42 - Himne, prvo Crne Gore!

20.40 - Plaketa FSS za kapitena Dušana Tadića za njegov 100. nastup u nacionalnom timu, koju je dobio od selektora Dragana Stojkovića Piksija, a dres od potpredednika FSS Branislava Nedimovića.

20.37 - Igrači izlaze na teren! Generalno rečeno, slaba poseta! Navijači Crne Gore nalaze se u ograđenom delu na delu stadiona između zapadne i južne tribine. Sever je skoro pa potpuno prazan!

20.01 - Galerija

20.00 - Atmsofera ispred stadiona "Rajko Mitić"

19.40 - Crnogorci sa dva špica Jovetićem i Krstovićem, naš tim sa Mitrovićem u napadu i trojicom zadnjih veznih Gudeljom, Lukićem i Ilićem!

19.36 - Sastavi:

printscreen
 

 

18.51 - Saudijski Al Hilal ponovo poželeo sreću Sergeju i Mitrogolu kao i pred meč u Budimpešti:

 

 

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike