Roma brani svoje igrače optužene za ilegalno klađenje: Ovo je napad na reputaciju, čvrsto smo uz njih

19.10.2023

22:25

0

Autor: P.K.

El Šaravi i Zalevski tvrde da nemaju veze sa aferom

Roma brani svoje igrače optužene za ilegalno klađenje: Ovo je napad na reputaciju, čvrsto smo uz njih
Igrači Rome, ilustracija - Copyright Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Trač-kolumnista koji je pokrenuo aferu ilegalnog klađenja u Italiji optužio još dvojicu fudbalera da su njeni učesnici. To je dvojac Rome Nikola Zalevski i Stefan El-Šaravi.

Roma se istog časa oglasila i stala uz svoje igrače, pruživši im punu podršku u susret sa "glasinama koje mogu da oštete reputaciju". "Vučica", međutim, nije pominjala Nikola Zaniola, koji je zvanično pod istragom.

Ono što sada sigurno znamo da je italijanski tužilac pokrenuo zvaničnu istragu protiv, za sada, samo tri fudbalera: već kažnjenog Nikola Fađolija, zatim Sandra Tonalija i Zaniola.

Trač-kolumnista Fabricio Korona tvrdi da su sadašnji igrači Rome, Zalevski i El Šaravi, koji su bili prijatelji sa Zaniolom dok je bio u timu, bili uključeni u klađenje.

Obojica igrača to negiraju i njihovi advokati su preduzeli pravne korake protiv Korone.

- U odgovoru na nedavne glasine u vezi sa navodnim učešćem nekih igrača kluba u istrazi o klađenju u fudbalu, Roma izražava punu podršku Nikoli Zalevskom i Stefanu El Šaraviju, koji su bili izloženi spekulacijama koje štete njihovoj reputaciji. Klub ima potpuno poverenje u Nikolu i Stefana koji tvrde da nemaju veze s ovim slučajem – navodi se u saopštenju Rome.

 

 

Drugi igrači koje je Korona spomenuo, uključujući defanzivca Lacija Nikoloa Kasalea i štopera Juventusa Federika Gatija takođe su negirali bilo kakvo učešće.

Zaniolo je pod formalnom istragom, iako tvrdi da se kladio samo na ajnc i druge elektronske kartaške igre, ne na sportske događaje i svakako ne na fudbalske mečeve.

Očekuje se da će dati izjavu tužiocu u narednih nekoliko nedelja.

Zaniolo je napustio Romu u februaru 2023. godine i prešao u Galatasaraj, a zatim je pozajmljen Aston Vili, uz opciju za otkup.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike