„Orlovi“ ili „Sokoli“, meč istine za Srbiju i Crnu Goru! Ovako mediji u komšiluku vide večerašnji susret

17.10.2023

12:29

0

Autor: A. S.

Biti ili ne biti

„Orlovi“ ili „Sokoli“, meč istine za Srbiju i Crnu Goru! Ovako mediji u komšiluku vide večerašnji susret
Fudbaleri Srbije - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije večeras od 20.45 igraju meč osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a rival će biti ekipa Crne Gore. Nakon poraza od Mađara u Budimpešti, pre tri dana, Orlovi se nalaze u teškoj situaciji, pa je duel sa nekadašnjim saigračima, sada okršaj biti ili ne biti.

Bitan je ovaj susret i za Crnogorce, koji ciljaju drugo mesto, ali Srbija ima blagu prednost. Ipak, sve će se znati večeras, nešto oko 23 sata.

Orlovi idu na pobedu, sigurno da ni rivali ne dolaze sa manjom motivacijom, a mediji u Crnoj Gori na zanimljiv način vide ovaj meč.

Stabilno su na zemlji, nema euforije, ali se pitanje samo nameće – „orlovi“ ili „sokoli“. Uz to, sledi i konstatacija da je predstojeća utakmica i meč istine za Crnu Goru.

Srbija ima baraž u rukama, koji je obezbedila kroz Ligu nacija

Crnogorski mediji, pored toga što prenose izjave svojih igrača i selektora, pažnju su posvetili i jučerašnjoj konferenciji Dragana Stojkovića Piksija, tokom koje je srpski selektor istakao da se Srbija pita.

Još iz perioda kada su bile jedna zemlja, jedan tim, Srbija i Crna Gora čekaju na plasman na Evropsko prvenstvo, upravo na to podsećaju Vijesti.

Dan smatra da je Srbija favorit, ali i da je predstojeći meč, meč istine za Crnu Goru. Naravno, aludira se i na to da se iznenađenja dešavaju u sportu, ali da li će njihova ekipa uspeti da stigne do rezultata koji će ih ostaviti u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, ostaje da se vidi.

Odavno nije bilo bitnije - naslov je Pobjede, koja se u daljem tekstu bavi kalkulacijama. Jasno je, ukoliko izgube, oprostiće se od Evropskog prvenstva, ukoliko savladaju Orlove, prilika i dalje postoji. Ni remi kao opciju nisu isključili, ali o tome malo ko razmišlja, ide se na sve ili ništa.

Bilo kako bilo, biće to utakmica istine za obe ekipe.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike