Kuda ide ovaj svet, svuda u društvu možete videti ljude sa oružjem! Šveđani tužni i besni nakon tragedije u Briselu

17.10.2023

07:53

0

Autor: A. S.

Fudbaleri su osetili solidarnost od belgijskog nacionalnog tima

Kuda ide ovaj svet, svuda u društvu možete videti ljude sa oružjem! Šveđani tužni i besni nakon tragedije u Briselu
Fudbaleri Belgije i Švedske na početku duela - Copyright Tanjug/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Trenutno se u Evropi igraju kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a uoči jučerašnjeg meča, između Belgije i Švedske, došlo je do tragedije, kada su ubijena dvojica navijača skandinavske ekipe.

Meč je prekinut na poluvremenu, pri rezultatu 1:1, u tim momentima sport je bio u drugom planu, a na stadionu u Briselu svi su bili u strahu i šoku.

Nakon prekida, oglasio se i Fudbalski savez Švedske, a predsednik Fredrik Reinfeld je izrazio duboko žaljenje.

- Igrači su obavešteni o onome što se desilo tokom poluvremena. Oni i belgijski tim su tada zamolili UEFA-u da prekine utakmicu. To je najbolja odluka. Moramo pokazati poštovanje izbora igrača. Švedski igrači imaju porodice na tribinama. Na stadionu je 700 navijača u žutim dresovima. Sigurnost tih ljudi je na prvom mestu. Volimo fudbal, ali takođe poštujemo život - rekao je prvi čovek švedskog fudbala.

Nešto kasnije, medijima se obratio i selektor skandinavske reprezentacije Jane Anderson, zajedno sa kapitenom Viktorom Lindelofom.

- Teško je sada razmišljati o fudbalu. Odigrali smo dobro prvo poluvreme. Kada smo se vratili, dobili smo poruku. Mislim da je to neverovatno. Kuda ide ovaj svet? Ili mislimo da bismo mogli da završimo drugo poluvreme? To je pitanje koje me trenutno ne zanima - rekao je Anderson.

Kapiten je otkrio kako je došlo do dogovora da se meč prekine i istakao solidarnost protivničke ekipe.

- Kada sam čuo vesti, prvo sam razgovarao sa saigračima, a potom i sa belgijskim igračima. U belgijskom svlačionici odmah je vladala velika solidarnost. Emotivno je bilo nemoguće nastaviti sa igrom. Ovo je strašno. Misao da vas ubiju na ulici dok nosite švedski dres... Nažalost, svuda u društvu možete videti ljude sa oružjem. Želim da izrazim saučešće žrtvama u ime igrača - rekao je Lindelof.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike