Italijanskim fudbalerima zaplenjeni telefoni, preti im zatvor! Ko se samo kladio, a ko je organizovao, sumnja se na mafiju!

13.10.2023

09:31

0

Autor: A. S.

Fađoli je sarađivao, a tužilaštvo traži nova imena

Italijanskim fudbalerima zaplenjeni telefoni, preti im zatvor! Ko se samo kladio, a ko je organizovao, sumnja se na mafiju!
Zaniolo i Tonali u utakmici Rome i Milana - Copyright Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Dvojica italijanskih reprezentativaca Sandro Tonali i Nikolo Zaniolo umešani su u aferu sa klađenjem, pa su da priprema poslati kući, a ubrzo je otvorena i istraga.

Reč je o klađenju putem onlajn platformi, koje su dobro sakrivene na internetu, a možete im pristupiti samo uz posebnu pozivnicu. U pitanju su opklade u hiljadama evra. 

Pre Tonalija i Zaniola, ispitan je i fudbaler Juventusa, Nikola Fađoli, a kasnije je ustanovljeno da je reč o istoj istrazi, pa se ispostavilo da je čitava priča mnogo složenija i tiče se organizovanog kriminala koji može stajati iza tajnog klađenja, piše Gazeta.

Još pre nekoliko meseci, policija u Torinu je krenula sa prikupljanjem materijala o klađenju i to tako što su prvo ispitivali kladionice. U međuvremenu, igračima su zaplenjeni telefoni, a još uvek se radi na pronalasku imena i IP adresa koje su korišćene.

Fađoli je priznao da se kladio i sarađivao je sa istražnim timom, a juče su na red došli Tonali i Zaniola. Pretpostavlja se da se tužilaštvo ubrzalo, kako bi se sprečio odlazak igrača u Englesku, gde igraju. Mobilni telefoni dvojice Italijana su zaplenjeni, a istražitelji se nadaju da će pronaći veze o tome ko se samo kladio, a ko je organizovao tajni lanac za klađenje. Naravno, sumnja se da iza toga stoji mafija.

Sporni zločin se odnosi na zakon 401, u kome se navodi:

- Intervencije u sektoru ilegalnih igara i klađenja i zaštita ispravnosti u održavanju sportskih priredbi“, koji kaže da „svako ko nezakonito vrši organizovanje igara na sreću ili klađenje ili predviđanja takmičenja zakon rezerviše na državu ili drugo koncesionarsko telo, kažnjava se kaznom zatvora od šest meseci do tri godine“, kao i da „ko učestvuje u takmičenjima, igrama, opkladama koje se vode na način iz stava 1. van zakona. saučesništvo u jednom od krivičnih dela predviđenih istim, kažnjava se kaznom zatvora do tri meseca ili novčanom kaznom od sto hiljada do milion lira” - podsećaju Italijani. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike