Trener Kluža besneo i vikao: Sramota, igrače treba da je stid, šta ja sada da radim, da uzmem pištolj?

17.08.2021

21:57 >> 23:31

0

Revanš je zakazan za sledeći četvrtak u Rumuniji

Trener Kluža besneo i vikao: Sramota, igrače treba da je stid, šta ja sada da radim, da uzmem pištolj?
Copyright 24sedam

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Kluž u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope. Rezultat na stadionu “Rajko Mitić” bio je 4:0, tako da baš čudo treba da se desi da ekipa Dejana Stankovića ne prođe u grupnu fazu Lige Evrope u kojoj je igrala i i prošle godine.

Trener rumunskog tima Marijus Šumudika bio je besan. Imao je  veoma “živu” raspravu sa novinarima iz Rumunije, a nekoliko puta je i povisio glas.

Bilo je više nego jasno, da nije u najboljim odnosima sa novinarima.

– Ovo je sraman rezultat. Posledica je neverovatnih grešaka. Ne bih želeo da moji igrači nastave sa ovakvim igrama. Zvezda je delovala odmornije, sve duele jedan na jedan su dobili. U prvom poluvremenu, dva puta do šesnaesterca i dva gola. I u nastavku smo im poklonili golove. Preuzimam odgovornost kao trener. Kada smo se sređivali, primili smo golove.

pročitajte još:

Upozoravao sam ih na visokog Pavkova. Već u petom minutu gubimo loptu, iako sam rekao da je prvih 15 minuta najvažnije. Golove koje smo primili u nastavku nisam video ni u trećoj ligi. Odgovornost preuzimam, ali ovde treba da sedi i sedam-osam igrača. Treba da ih je stid.

Imali smo mnogo problema sa povredama, i mnogo utakmica u proteklo vreme, najviše u Evropi. Zvezda je profitirala na našim greškama. Imaju skuplje igrače. Duplo vrede više od nas. A i mi smo poklanjali golove. Šta da radim? Da uzmem pištolj i da pucam u nekog ko je izgubio igrača? Kao na plejstejšnu. Tamo bih pokušao nešto, sada ne mogu ništa.

Zar ja da skačem sa Ivanićem? Evo pitajte srpske novinare, šta ja da radim sada?

Kao da ste lopovu otvorili vrata. Vama je smešno, ali više neću da ćutim. Zvezda dva puta stigne do kaznenog i da dva gola. Kao da je došao Božić Bata sa poklonima. Nisam samo ja kriv. Treba da budete korektni i vidite šta se dešava. Mene niko ne brani, već me samo napadaju. Ne krijem se ni od koga. Neke igrače sam vodio i u toalet jer su bili uzbuđeni. Trojica su išla pod tuš, rekli su mi da sam previše dobar.

Usledilo je pitanje da li će nešto da menja. Istovremeno, rumunski novinari su smejali dok je pričao. Očigledno je da je pravi “šoumen”.

pročitajte još:

– Šta da menjam na 4:0? Čestitam Zvezdi na pobedi i želim im sreću u nastavku. Ali iako su skuplji tim, mi smo poklanjali golove – kazao je Šumudika koji se takođe izvinio narodu Rumunije.

– Želim da se izvinim svom narodu i državi na ovome što se dogodilo. Hteo bih da dođem na vaše mesto i da čujem od vas kakvo je mišljenje vaše o ovoj utakmici i da li je Šumudika kriv za ovo što se desilo. Ako jesam..

Pričalo se i o njegovom statusu, pošto je prema navodima medija, ovo poslednja šansa. Navodno, ako ne obezbedi plasman u Ligu Evrope, završio je epizodu. Takođe se spominje mogućnost odlaska u Kajzeri.

– Želim da ostanem, mada imam ponuda. Da li ostajem? Normalno je da postoje ponude, ostavio sam trag u klubovima gde sam radio.  Zašto je ovakva ekipa na prvom mestu u Rumuniji sa pet pobeda, a kada izađemo u Evropu to je katastrofa?

U Turskoj sam imao ovakav pritisak, prošle godine sam tamo bio trener godine i bio sam jedini strani trener u Turskoj. Šta, sad sam zaboravio kako da vodim treninge i da vodim tim, Moramo da speremo sramotu – završio je Šumudika polemiku sa novinarima.

Na kraju je dobio i aplauz, valjda zbog iskrenosti.

Revanš je sledećeg četvrtka.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike