Zvezda i Pavkov se vratili u velikom stilu! Moćni šampion ODUVAO Rumune sa "Marakane"! (VIDEO)

18.08.2021

20:57 >> 13:30

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli na stadionu Rajko Mitić širom otvorili vrata Lige Evrope

Zvezda i Pavkov se vratili u velikom stilu! Moćni šampion ODUVAO Rumune sa "Marakane"! (VIDEO)
Copyright Radost fudbalera Crvene zvezde foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Kluž u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope (4:0), golovima Milana Pavkova, Aleksandra Kataija, El Fardu Bena i Mirka Ivanića. Na ovaj način, pred 22.482 gledalaca napravili su odličan posao uoči revanša koji je za devet dana u Rumuniji. A do tog meča, prvak Srbije će u Superligi odmeriti snage sa TSC-om.

Posle razočaranja u dvomeču sa Šerifom I ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona , ekipa Dejana Stankovića je “bljesnula” u pravom trenutku. U startnih 11, nije bilo mnogo promena u odnosu na ranije mečeve. Filipo Falko je bio jedini na koga nije moglo da se računa, a Marko Gobeljić i Milan Pavkov su bili starteri. Takođe se vratio i Gelor Kanga koji je odradio suspenziju.

Ispostavilo se da je vraćanje u tim visokog napadača bio pravi potez. U prethodnim mečevima ga nije bilo kao startera, a prednost je uglavnom dobijao Luis Dioni. Kao da je potpisivanje novog ugovora pre nekoliko dana bio motiv više.

Pavkov je u petom minutu, jednostavno bio na pravom mestu. Pokušaj Bena je osujećen, ali na nesreću gostiju iz Rumunije na glavu Pavkova. Tada je stadion “eksplodirao”, opet je “grmelo” sa tribina, “Hej, Pavkov, skoči i daj gol glavom…”. Idealniji početak se nije mogao zamisliti, posebno što se Zvezda ove sezone mučila u većini utakmici. Upravo je Stanković ponavljao da je potreban taj rani gol, za “klik”. I sada se to i desilo. Ubrzo se i Kluž Koliko-toliko oslobodio, povremeno pretio, ali je došao novi gol, i opet u pravo vreme. U 38. minutu, akcija Ivanić do Pavkova koji je spustio do izuzetno raspoloženog Kataija, za 2:0.

Nešto kasnije, Kataiju je poništen gol zbog ofsajda, a što je još nepovoljnije povredio se Miloš Degenek. Štoper koji je na početku bio skrajnut, sada je prvi izbor uz Aleksandra Dragovića. Ostaje da se vidi koji je stepen povrede, a mesto je ustupio Radovanu Pankovu.

Na poluvremenu nije bilo dodatnih izmena, a Pavkov je u 52. minutu mogao da postane apsolutni heroj (mada je to već bio zbog gola i asistencije), ali je pokušaj glavom sa nekoliko metara bio preslab. U tim trenucima, bilo je solidnih prilika na obe strane. Onda je Zvezda ponovo preuzela kontrolu, i sve je rezultiralo akcijom Mirka Ivanića i Bena, koji je u 68. minutu, sa desetak metara rutinski završio akciju

Samo dva minuta kasnije, ponovo glupost Kange. Ponovo su “proradile bubice”, pa je bez potrebe uzeo loptu posle sudijskog zvižduka. Zbog toga je dobio žuti karton, a zatim ponovo pravio probleme. U igru je trebalo da uđe Nenad Krstičić, ali se svojeglavom Gaboncu nije izlazilo. Morao je kapiten Milan Borjan da ga “pošalje” napolje. Ali je posle svega dobio aplauze. Meč nije želeo da odgleda do kraja, već je otišao u svlačionicu, što baš nije pohvalno.

Ali tu nije bio kraj, odlične Zvezdine večeri. Posle kornera Bena, glavom je pogodio Ivanić. Ubrzo je mesto ustupio Slavoljubu Srniću, a umesto Pavkova je ušao Nikola Krstović. Visoki napadač je i tada dobio ovacije.

I da rezimiramo.

Crveno-beli su ponovo pokazali da mogu i dobro i loše. Na primer, u prvom meču sa Kairatom je bilo loše, a onda je u revanšu bilo 5:0. Tako je sada posle bledih partija sa Šerifom usledila ova… Nadajmo se da novih padova neće biti već da će ovo biti prekretnica, za uzlaznu putanju i novu sezonu u Ligi Evrope.

Ali i taj revanš će brzo doći, pa ćemo da vidimo da li je ova ekipa, ona za velika dela.

I za kraj, još jedna informacija. Zvezdin “dželat” Šerif je u plej-ofu Lige šampiona sa 3:0 pobedio Dinamo iz Zagreba.

BLOG UŽIVO:

90. MINUT – Utakmica je produžena za tri minuta. KRAJ!

86. MINUT – Sreća je pogledala Zvezdu, pošto je posle šuta Alibeka Borjanovu mrežu sačuvala prečka.

80. MINUT – Dvostruka promena Stankovića. Pavkova i Ivanića zamenili su Krstović i Srnić. Nekoliko trenutaka ranije žuti karton je dobio Aleksandar Katai.

77. MINUT – GOOOOOL!!!!! Ivanić pogađa za 4:0. Posle tri gola iz igre, crveno-beli su zatresli mrežu Rumuna i iz prekida. Ben je izveo korner sa leve strane, a na drugoj stativi se sjajno za poziciju izborio Zvezdin vezista i glavom je poslao iza leđa Arlauskisa.

 

71. MINUT – Kanga je totalno bespotrebno dobio žuti karton, a posle dva minuta je zamenjen Nenadom Krstičićem.

68. MINUT – GOOOOL!!!!! Ben pogađa za 3:0, ali je sve prethodno odradio Mirko Ivanić. Zvezdin vezista je presekao dodavanje Deaka, povukao kontranapad i potom odložio loptu do Bena, koji je rutinski pogodio mrežu gostiju iz situacije jedan na jedan s golmanom.

62. MINUT – Dvostruka izmena u ekipi Kluža. Kostaće i Alibek su zamenili Debeljuha i Omranija.

52. MINUT – Prva prilika za Zvezdu u nastavku meča. Katai je centrirao sa leve strane, Pavkov je šutirao glavom, ali pravo u dobro postavljenog golmana gostiju.

50. MINUT – Zapretio je Deak iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla malo preko prečke Borjanovog gola i završila na spoljnom delu mreže.

Detalj s meča Zvezde i Kluža foto: MN Press

46. MINUT – Počelo je drugo poluvreme, osim prinudne izneme Degeneka na kraju prvog dela igre, treneri tokom pauze nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

45. MINUT – Prvo poluvreme je produženo za dva minuta. Peh za Zvezdu u nadoknadi vremena. Miloš Degenek se povredio i morao je da napusti igru. Na terenu je Radovan Pankov.

38. MINUT – GOOOOL!!!! Zvezda vodi 2:0, strelac je Katai, ali je ponovo najveći deo posla odradio Pavkov. Posle centaršuta Ivanića sa leve strane, visoki napadač se odlično zagradio i grudima spustio loptu na penal Kataiju, koji je šutirao iz prve i zatresao mrežu gostiju.

37. MINUT – Dragović je otklonio opasnost iz Zvezdinog kaznenog prostora, posle guže koja se stvorila pred Borjanom.

30. MINUT – Rumuni su se potpuno oslobodili Zvezdinog početnog pritiska i u poslednjih desetak minuta su konkretniji rival na terenu. Prvi žuti karton na meču dobio je Milan Rodić u 33. minutu.

24. MINUT – Umalo autogol Pavkova! Posle centaršuta Petrile iz kornera sa desne strane, Zvezdin napadač je na prvoj stativi izbio loptu glavom u korner, ali je ona prošla veoma blizu Borjanovog gola.

Milan Pavkov foto: MN Press

22. MINUT – Novi pokušaj gostiju. Posle centaršuta iz slobodnog udarca sa leve strane, jedan fudbaler Kluža je šutirao glavom, ali pored gola Borjana.

15. MINUT – Prvi pokušaj Kluža da ugrozi Borjana. Pertila je pretrčao nekoliko desetina metara s loptom u nogama, čim je došao na ivicu kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, šutirao je, ali preslabo i pravo u dobro postavljenog Zvezdinog kapitena.

Detalj s meča Zvezde i Kluža foto: MN Press

13. MINUT – Zvezda apsolutno kontroliše dešavanja na terenu, Rumuni na otvaranju susreta nisu ni prišli kaznenom prostoru srpskog prvaka.

5. MINUT – GOOOOL!!!!! Vodi Zvezda, Pavkov je strelac. Idealno je Zvezda otvorila meč. Gosti su se spetljaji na tridesetak metara od svog gola, izgubili loptu, koja je došla do Bena. Golman Kluža je uspeo da istrčavanjem spreči iskusnog ofanzivca da ga savlada, ali se lopta odbila do napadača srpskog prvaka, koji je sa desetak metara glavom prosledio u praznu mrežu.

1. MINUT – Meč je počeo, prvi su s centra krenuli gosti, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod severne tribine.

Navijači Crvene zvezde foto: Promo/D. N.

Navijači Crvene zvezde foto: Promo/D. N.

SASTAVI:

ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić – Kanga, Sanogo – Katai, Ivanić, Ben – Pavkov.

KLUŽ: Arlauskis – Manea, Čestor, Čobotariju, Kamora – Sušić, Rodriges, Sigurjonson – Deak – Debeljuk, Omrani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike