Rumuni kažu, ispadnite, bolje je za vas: Klužu je bolje da ga Zvezda izbaci?!

16.08.2021

14:49 >> 15:05

0

Navedene su sve opcije

Rumuni kažu, ispadnite, bolje je za vas: Klužu je bolje da ga Zvezda izbaci?!
Copyright Detalj sa meča Jang bojs-Kluž/Tanjug/Peter Schneider/Keystone via AP)

Crvena zvezda i Kluž će sutra odigrati prvu utakmicu plej-ofa Lige Evrope. Oba tima su se nadala prolazu u grupnu fazu Lige šampiona, ali su ih na tom putu zaustavili Šerif i Jaag Bojs.

Sada će se boriti za grupu Lige Evrope, ali se uoči duela na stadionu “Rajko Mitić” pojavila zanimljiva analiza. Na portalu GSP objavljen je tekst “Paradoks Lige konferencija, da li je za Kluž bolje da ispadne od Crvene zvezde?”.

– Trenutno se pojavila velika dilema. Da li bi bilo korisnije da se do decembra igra u drugom ili trećem po kvalitetu takmičenju? Paradoksalno, ali su svi argumenti na strani Lige konferencija. Takmičenje je novo, nagrade su manje, ali i to ima neke prednosti. Ako uđu u Ligu Evrope, teže će im biti da osvajaju bodove i zarađuju novac – navedeno je na početku analize.

pročitajte još:

U slučaju eliminacije Zvezde, bio u četvrtom šeširu u grupnoj fazi Lige Evrope, čime bi imao minimalne šanse da osvaja bodove za koeficijent Rumunije. u drugom slučaju, imao bi znatno lakše protivnike, samim tim i bolju priliku za popravljanje nacionalnog koeficijenta i dodatnu zaradu. Mogao bi da obezbedi i poziciju nosioca u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone u trećem kolu.

Kao primer teške grupe u Ligi Evrope je navedena ona sa Napolijem, Ajntrahtom i Vest Hemom. U slučaju teške grupe u Ligi konferencija bilo bi sa Totenhemom, Fejenordom i Kairatom. U Ligi Evrope ne bi imala šanse da dođe do trećeg mesta i nokaut faze Lige konferencija, a u Ligi konferencija bi mogao da se bori za drugo mesto. Mogao bi da zaradi oko 1,3 miliona evra, a u Ligi Evrope u najboljem slučaju 450 hiljada.

Navedena je i lakša opcija u oba slučaja. U Ligi Evrope bi bili sa Slavijom, Genkom i Rendžersom. U Ligi konferencija bi bili sa Viktorijom Plzenj, Makabijem iz Tel Aviva i Linkolnom. U drugoj varijanti, mogao bi da “napadne” i prvo mesto. Tada bi se zaradilo 3,2 miliona evra, a koeficijent bi sa 19,000 porastao na 26,500. Takođe bi bio povlašćen u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona naredne sezone.

Sutrašnja utakmica će početi u 21 čas.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike