O meču sa Mađarskom i Crnom Gorom, specifičnom nadimku "fudbaler sa ulice", Seriji A! Otvorio se Samardžić!

12.10.2023

12:52

0

Igrač Udinezea veruje da ova ekipa momaka može da izbori plasman na EP posle 24 godine

O meču sa Mađarskom i Crnom Gorom, specifičnom nadimku "fudbaler sa ulice",  Seriji A! Otvorio se Samardžić!
Lazar Samardžić i Andrija Živković - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za odlučujuće mečeve protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za plasman na EP naredne godine u Nemačkoj. 

Tim povodom FSS je pričao za talentovanim fudbalerom Udinezea Lazarom Samardžićem, koji je istakao da Orlove očekuje teški okršaji kako bi se posle 24 godine plasirali na kontinetalni šampionat. 

- Znali smo i pre kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljan konkurent za jedno od prva dva mesta u grupi. Uverili smo se u Beogradu da im je odbrana jači deo tima, vrlo su organizovani, teško primaju golove. Daćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, što bi značilo ogroman korak ka Evropskom prvenstvu. Za mene je veliki motiv što se završni turnir igra u zemlji u kojoj sam fudbalski ponikao. Pričam ovih dana drugarima iz reprezentacije koliko su Nemci ozbiljni kada se prihvate organizacije nekog sportskog događaja. Tu nema greške, sve će biti na vrhunskom nivou - počeo je Samardžić razgovor za FSS.

Fudbaler Udinezea dotako se i duela protiv Crne Gore, koji se igra samo dva dana posle meča u Budimpešti.

- Očekuju nas dve veoma teške utakmice koje rešavaju mnogo toga u borbi za prva dva mesta u grupi. Posle Mađarske, dočekujemo Crnu Goru i svakako da bi nam podrška gledalaca bila od neprocenjivog značaja. Oni su u rezultatskom naletu, igraju dobro i biće nam vrlo nezgodan rival. U razmaku od par dana, odmeriću dva puta snage sa Krstovićem, jer nas odmah posle duela u Beogradu očekuje i prvenstvena utakmica Serije A između Udinezea i Lećea. Momak je u odličnoj formi, skoro na svakoj utakmici zatrese mrežu i zaista je otkrovenje prvenstva. Moramo na njega da obratimo posebnu pažnju. Sa druge strane. Imaju i Crnogorci o kome da razmišljaju. Mitar nema nameru da stane sa golovima u dresu reprezentacije. Samo neka tako nastavi.

Lazar Samardžić se dotakao i svoje forme u novoj sezoni, napominjući da igra više nego u prethodnoj.

- Osećam se baš dobro, igram više nego prošle sezone i to mi je sada najvažnije. A, sada sam fokusiran na nova dva izazova u dresu nacionalnog tima

Italijani ističu da ima specifičan način kontrole lopte, a dok je igrao u Herti, tadašnji trener kluba iz Berlina Bruno Labadija mu je dao specifičan nadimak.

 - Obožavam da kontolišem loptu donjim delom kopačke, Italijani kažu ‘suola’, kod nas je to rolanje. To su finte sa malog fudbala, kao dete sam po deset sati dnevno igrao na goliće sa drugarima iz kraja. Upravo je dribling protiv Napolija jedna od fora sa ulice. Što se tiče Herte, tadašnji trener Labadija me je nazvao "fudbaler sa ulice", ali taj nadimak i dan danas važi. Pomenuo bih i Zekea Nojendorfa koji mi je puno pomogao kada sam nastupao za tim Herte do 15 godina. Vremenom smo se zbližili, danas ga više ne gledam kao trenera, već kao drugara i iskrenog prijatelja. Rekao mi je svojevremeno da predstavljam perfektnu kombinaciju Nemca i Srbina. To je apsolutno tačno. Imam nemačku disciplinu, a srpsku maštu i kreativnost.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike