Srbija je na Svetskom prvenstvu! Slavili smo Antaru, Laneta, Krasića... (GALERIJA - VIDEO)

10.10.2023

17:04

0

Autor: G. F.

Na današnji dan pregažena je Rumunija u Beogradu

Srbija je na Svetskom prvenstvu! Slavili smo Antaru, Laneta, Krasića... (GALERIJA - VIDEO)
Fudbaleri Srbije slave plasman na Mundijal - Copyright MN Press

Današnji datum, 10. oktobar, jedan je od najlepših i najznačajnijih u sećanjima navijača Srbije u fudbalu. Razlog je jednostavan, 10. oktobra 2009. godine naši fudbaleri su izborili plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Imali su izabranici tradašnjeg selektora Radomira Antića, tog trenerskog maga, priliku da mesec i dan ranije obezbede učešće na Mundijalu, ali je 1:1 sa Francuskom u Beogradu značilo da treba slavlje odložiti za 10. oktobar.

 

 

Stigla je u Beograd Rumunija, a svi na stadionu imali su samo jedan cilj, samo jednu želju. Da Srbija pobedi i da počne proslava plasmana na SP.

Punih 36 minuta "grickali smo nokte" čekajući da padne gol i da situacija na terenu postane lakša po naše reprezentativca. A onda je Miloš Krasić izveo korner, Nikola Žigić se podvukao pod loptu i glavom je poslao u mrežu Rumuna. Eksplodirale su tribine, počelo je da miriše Svetsko prvenstvo!

U 50. minutu Krasić je ponovo bio asistent. Povukao je loptu, u pravom momentu proigramo Marka Pantelića i na semaforu je pisalo 2:0! Radost navijača, ali i fenomenalnog selektora Antića i danas su u svežem sećanju.

 

 

Igrao se 78. minut kada je Pantelić preuzeo ulogu asistenta, zavrnuo loptu sa desne strane ka sredini kaznenog prostora Rumuna, a tamo je sačekao Zdravko Kuzmanović i zakucao u gol! Sve je bilo jasno - idemo na Mundijal u Južnu Afriku!

Nekako su svi na stadionu imali istu želju - da se u strelce upiše i "dobri duh" reprezentacije Milan Jovanović. I uspeo je Lane, odapeo je jednu "praćku" u 87. minutu za 4:0, a onda i drugu u poslednjim trenucima susreta za konačnih 5:0!

Posle utakmice reprezentacija je u otvorenom autobusu prošla kroz Beograd pozdravljana na svakom metru puta ka centru gde je napravljena potpuna ludnica.

Žurka je bila u gradovima širom Srbije, ali i Republike Srpske. Danas se sećamo kako nam je ta Antićeva četa vratila veru u fudbal, kako je ponovo "cela nacija bila reprezentacija".

 

 

A dres Srbije nosili su te večeri Vladimir Stojkovič, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Miloš Krasić, Milan Jovanović, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Dejan Stanković, Nikola Žigić i Marko Pantelić. U igru nisu ulazili Danko Lazović, Zoran Tošić, Boško Janković, Ivan Obradović, Gojko Kačar...

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike