Partizanovo dete otišlo preko granice: Španci će znati da razviju talenat srpskog Mbapea

18.08.2021

12:31 >> 12:35

0

Luka Cvetićanin otišao iz Voždovca u Kadiz

Partizanovo dete otišlo preko granice: Španci će znati da razviju talenat srpskog Mbapea
Copyright Promo/FK Voždovac

Nekada velika nada Partizana Luka Cvetićanin napustio je ekipu Voždovca, pošto je potpisao ugovor sa španskim Kadizom.

Za početak će prema pisanju Diario de Kadiza, igrati kao pozajmljeni igrač trećeligaša San Fernanda, jer su to u klubu sa juga Španije procenili kao srednje i najbolje rešenje za njegov razvoj.

U opticaju je bio i ostanak u profesionalnom pogonu, gde bi ga pojela konkurencija i ne bi dobio ni minut u Primeri, kao i odlazak u Kadiz B, koji bi mu kao četvrtoligaš bio nedovoljno snažan izazov.

Cvetićanin, rođen 2003. godine, krilni je igrač, neverovatne brzine, na koju su još u njegovom najranijem periodu u Partizanu ukazivali. Ipak, u Humskoj ga nisu dobro čuvali, pa je zbog neisplaćenih stipendija zatražio i dobio raskid ugovora.

U Voždovcu, svojoj sledećoj profesionalnoj stanici, nije se razvijao prema predviđanjima i zamislima fudbalskih stručnjaka oko kluba i u FSS.  Nakupio je oko 1.500 minuta na superligaškim mečevima i jednom se upisao u strelce. Nije se nametnuo u ekipi, uprkos čestim promenama trenera.

Pročitajte još

Očigledno da je kod svih stručnjaka “zmajeva” postojala saglasnost kada su u pitanju njegove mogućnosti, jer čak i kada su se “bonusima” otvorila vrata Superlige Cvetićanin je bio u drugom planu na “krovu”.

Šta su onda videli ljudi iz Kadiza ako nisu imali priliku da gledaju? Jedino objašnjenje je da oni veruju svom stručnom oku i da imaju jasan plan kako treba razvijati igrača vanserijske brzine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike