Top 5 detalja 11. kola: Radnički zaboravio da registruje igrača za Zvezdu, Nathove suze, nemiri u Pazaru! (VIDEO)

10.10.2023

09:01

0

Šta još može da stane u samo jedno kolo domaćeg šampionata

Top 5 detalja 11. kola: Radnički zaboravio da registruje igrača za Zvezdu, Nathove suze, nemiri u Pazaru! (VIDEO)
Detalj sa meča u Kragujevcu - Copyright MN Press

Nakon što je odloženo celo 9. kolo, samim tim i večiti derbi, nismo dugo čekali na fudbal. Iako nam se Superliga vratila na kratko, pa nakon 10. i 11. runde sledi reprezentativna pauza, u njoj je bilo toliko sadržaja da je pogrešno i pokušati da vam objasnimo, ukoliko sami nemate želje i volje da bar jednu od utakmica pogledate u repriznom terminu.

Fudbal kao fudbal, bio je dobar, ali šta se sve dešavalo sa strane, ispratite u narednim redovima.

Kragujevčani zaboravili da registruju igrača

O meču Radničkog 1923 i Crvene zvezde može se razgovarati u kladionici, tokom večere sa ortacima ili u bioskopu sa svojom polovinom. Svega je bilo i svima bi bilo interesantno. 

Najpre je Radnički stigao do prednosti i pokazao da je Čika Dača stara tvrđava. Međutim, četiri gola za 15 minuta, tri na strani gostiju, brzo su razbudila Kragujevčane, a onda situacija koja se prepričava od subote. Milan Vidović je ušao na teren i nakon nekoliko sekundi na istom, morao iz igre. Nije ga bilo u protokolu. Veliki propust domaćina, koji po svemu sudeći neće biti kažnjen, niti je Crvena zvezda uložila žalbu kako bi meč registrovali službenim rezultatom. Na kraju, svi su uživali na punom stadionu, bila je to divna predstava u srcu Šumadije, a dan kasnije u klubu je već došlo do ostavki odgovornih za ovaj detalj.

Nathove suze

Nažalost, i na sportskim stranama ovih dana piše se o ratu u Izraelu. Sukob koji je godinama tinjao i buktao, u subotu je došao do, prema mnogima, najstrašnije faze. Tačan broj žrtava nije poznat, povređeno je na stotinu, a čitavom situacijom pogođen je i fudbaler Partizana, Bibras Natho. Izraelac je bio strelac prvog gola Partizana u trijumfu nad ekipom Mladosti iz Lučana, a pošto je pogodio sa "kreča", nije mogao da zadrži suze. Ubrzo je završio u zagrljaju saigrača, koji su pokazali da su tim kada je najpotrebnije i najvažnije.

Ružne scene u Pazaru

Pazarci su, ako je suditi po pojačanjima, ove sezone rešili da se bore za Evropu, pa su u tom raspoloženju i dočekali ekipu Vojvodine. Međutim, ružne scene...

Igrao se tek 10. minut, kada su domaći navijači ubacili nekoliko petardi na teren. Jedna je eksplodirala odmah pored njihovog golmana, Nikole Mirkovića, a druga u blizini štopera Abdulaja Sisea.

Mirković je ostao da leži na travi, a glavni sudija, Srđan Jovanović, povukao igrače u svlačionicu, pa je susret nastavljen nakon sat vremena, kada je ispražnjena severna tribina.

Spartak iznenadio TSC

Jeste TSC pravo osveženje na domaćoj sceni, pa su nakon neverovatne sezone i vicešampionskog mesta, silovito krenuli i ove, u kojoj igraju na dva fronta. Ali, očigledno da ih je stigao umor, pa su na svom terenu pretrpeli neugodan poraz od ekipe Spartaka, koja je sad na 5-5 i nalazi se u gornjem delu tabele. Ukratko, senzacija u Bačkoj Topoli.

Luković - nit heroj, nit junak

I na kraju, prva utakmica kola. Igrali su na krovu fudbaleri IMT-a i Radnika i na kraju podelili bodove. Reklo bi se, prema stanju na tabeli, da mogu biti zadovoljni, ali... 

Igrao se 97. minut, na semaforu je pisalo 1:1, svi su već bili umorni i jedva čekali kraj, kada je lopta stigla do Luke Lukovića. Bio je napadač IMT-a na metar od gola, ali je odbitak glavom poslao pravo na prečku.

Nije tragičar, niti junak, a mogao je biti.

A sada pauza, sledi nastup nacionalnog tima, sa Mađarskom i Crnom Gorom, pa se za nedelju dana vraćamo domaćim terenima.

Superliga Srbije, 11. kolo:

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1

(Glišić 24 - Baić 81)

Radnički Niš - Napredak 1:1

(Škrbić 27 - Stanojlović 90+5)

Subota

Novi Pazar - Vojvodina 3:1

(Floro 56, Karaklajić 76, Adešina 85 - Vukanović 82)

Javor - Železničar 2:1

(Petrović 36, Milošević 58 - Romanić 56)

Partizan - Mladost Lučani 2:0

(Natho 57, Zahid 69)

Nedelja

Radnički 1923 - Crvena zvezda

(Gluščević 21, Gofri 37, Zorić 90+3 - Olajinka 29, 33, Ivanić 44, 66)

Čukarički - Voždovac 1:1

(Sing 52, Burmaz 35)

TSC - Spartak 0:2

(Ubiparip 52, Todoroski 66)

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike