Sedam golova u Kragujevcu: Silna Zvezda sa četiri gola napunila mrežu Radničkog! VIDEO /GALERIJA)

08.10.2023

17:00

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli pobedili Radnički iz Kragujevca sa 4:3

Sedam golova u Kragujevcu: Silna Zvezda sa četiri gola napunila mrežu Radničkog! VIDEO /GALERIJA)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde posle velike borbe pobedili su Radnički iz Kragujevca sa 4:3 (3:2) u 11. kolu Superlige i tako sa vrućeg gostovanja odneli su tri boda.

Odlična utakmica je viđena na stadionu Čika Dače gde je viđeno čak sedam golova, i publika sigurno može biti zadovoljna prikazanom utakmicom u srcu Šumadije.

Što se tiče same utakmice, čini se da su crveno-beli zasluženo stigli do tri boda, ali treba istaći da su Kragujevčani pružili jak otpor favoriziovanoj Zvezdi. 

Nije dobro krenulo za goste iz Beograda, Radnički 1923 prvi stiže do vođstva preko Gluščevića, već tada se činilo da crveno-beli ponovo imaju velikih problema u Superligi.

Međutim, veoma brzo Zvezda dolazi do izjedenačenja preko Olanjinka, a odmah zatim preko istog igrača dolazi u vođstvo (2:1).

Domaćini se nisu predavali i do kraja prvog poluvremena stižu do izjednačenja.

Ipak, to nije bilo sve u prvih 45. minuta, jer izabrancici Baraka Bahara ponovo dolaze u vođstvo, preko Ivanića posle sjajne aistencije Lučića.

Drugo poluvreme nije bilo toliko zanimljiva kao prvo, što je i razumljivo. Zvezda je igrala koliko im je bilo potrebno, dok domaćini nisu imali snage za još jedan preokret. 

Do kraja utakmice postignuta su dva gola, po jedan sa obe strane i čini se da su crveno-beli na kraju zasluženo stigli do novih bodova i tako ostali u trci za vodećim Partizanom i TSC na tabeli.  

Blog uživo:

Kraj: Zvezda pobedili Radnički 1923 sa 4:3

90. minut - Domaćini do trećeg gola preko Zorića. Ne predaju se Krgaujevčani. Ali, čini se da su kasno postigli trećii gol.

80. minut - Stekao se utisak da gosti iz Beograda igraju u ovom trenutku koliko je potrebno da meč mirno privedu kraju.

77. minut - Opasno je bilo pred golom Radničkog 1923, Mijailović je ušao u peterac sa strane, ali nije uspeo nikome da doda, i lopta je pripala domćinima.

73. minut - Radnički je imao relativno dobru šansu. Tomić je ubacio u peterac, ali Pecelj glavom nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Glazera. Čini se da domaćini nemaju snage za još jedan preokret na meču.

67. minut - GOOOL, kakva majstorija Ivanića, za 4:2 vođstvo Zvezde. Vezni igrač crveno-belih je opalio po lopti sa nekih 20 metara i tako po drugi put savladao domaćeg golmana Lekovića.

60. minut - Bila je ova prilika za domaćine. Čolović je iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara šutirao visoko preko gola.

55. minut - Odlična šansa Zvezde u drugom delu utakmice, Ivanić je sam izašao pred gol Lekovića, ali se malo zapetljao i ništa od četvrtog gola crveno-belih.

Stekao se utisak da su domaćini bolje krenuli u nastavku, imaju više loptu u svojim nogama. Na sve moguće načine pokušavaju da dođu do novog izjednačenja.

49. minut - Već na startu drugog poluvremena, peh za domaćine, jer je meč zbog povrede morao da napusti Gluščević, strelac prvog gola za Radnički.

Problemi na početku utakmice. Fudbaler domaće ekipe koji je ušao na teren Vidović, nije bio u protokolu, pa je došlo do nesporazuma i na kraju je umesto njega ušao drugi igrač. Ovo se skoro nije dogodilo na nekoj od utakmica u našem prvenstvu.

Kraj prvog poluvremena:

Kakvo prvo poluvreme na stadionu Čika Dača, gde je viđeno čak pet golova. Zvezda vodi sa 3:2. 

45. minut - Nestvarno prvo poluvreme u Kragujevcu. Zvezda posle majstorije Ivanića stiže do novog vođstva, odlična asistencija Lučića. Skoro se nije videlo ovako prvo poluvreme u srpskom fudbalu. 

38. minut - Nastavlja se goleada u Kragujevcu. Domaćini preko Činedu dolaze do izjednačenja. Nema dileme da gledamo odličnih prvih 45 minuta.

32. minut - GOOOL, Zvezdi je bilo potrebno samo tri minuta da dođe do vođstva. Ponovo je strelac bio robusni napadač.

28. minut - GOOL, Zvezdi je bilo potrebno samo osam minuta da dođe do izjednačenja. Olajnjinka se najbolje snašao u petercu Kragujevčana i savladao golmana Lekovića. Asistirao je Ndijaje. 

21. minut - GOOOL, domaćini poveli sa 1:0. Pogodak je postigao Gluščević, koji je odličnim šutem sa nekih 18. metara savladao golmana Kragujevčana. 

18. minut - Zvezda preuzima incijativu, lopta je sve više u šesanastercu Radničkog, domaćini se sve više brane.

15. minut - Kakva šansa za Zvezdu. Šerif Ndijaje imao je zrelu priliku, sa pet metara nije postigao pogodak, odlična intervencija čuvara mreže Kragujevčana Lekovića.

4. minut - Čini se da su crveno-beli iz Kragujevca ušli boje u meč. Lopta se više nalazi na polovini gostiju iz Beograda.

2. minut - Odlična šansa za Radnički, Čolović je odlično prodro sa leve strane, ali golman Glazer je još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi i zaustavio zrelu priliku za domaćine. 

Počinje utakmica:

Igrači oba tima izašli su na teren stadiona Čika Dače.

Sastavi:

RADNIČKI 1923 (3-4-3): Leković - Popović, Pecelj, Zorić - Radovanović, Gluščević, Mitrović, Ristić - Čolović, Činedu, Sali.

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer - Dragović, Điga, Mijailović - Bukari, Hvan, Kanga, Ivanić, Lučić - Olajinka, Endiaje.

- Kada igraš protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika, onda jednostavno moraš da imaš veći voljni momenat. Zbog toga se nadam da će nivo zalaganja mojih igrača biti kao na utakmici u Pančevu, pa čak i za nijansu izraženiji. Videćemo na koji ćemo se način suprotstaviti ekipi Crvene zvezde. Ono što mogu da otkrijem, to je da neće biti nekih većih promena u sastavu u odnosu na utakmicu u Pančevu - rekao je Feđa Dudić, trener kragujevčana.

Zvezda dolazi u dobrom raspoloženju, nakon osvojenog boda u drugom kolu Lige šampiona, sa ekipom Jang bojsa, ali svesna da Kragujevčani nisu rival za potceniti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike