Radnički spreman za Zvezdu! Kada igraš protiv boljeg, volja mora da postoji

08.10.2023

06:49

0

Autor: D. N.

Kragujevčani neće mnogo menjati u odnosu na duel u Pančevu

Radnički spreman za Zvezdu! Kada igraš protiv boljeg, volja mora da postoji
Copyright MN Press

Fudbalere Radničkog 1923 očekuje veoma težak zadatak, pošto im u goste stiže Crvena zvezda. Branilac titiule stiže posle remija u Ligi šampiona, a domaćin ih čeka u dobrom rasploženju, posle izvojevane pobede na gostovanju pančevačkom Železničaru.

Poslednji međusobni duel ove dve ekipe na stadionu "Čika Dača" okončan je bez pobednika (1:1), a sigurno je da Kragujevčani ne bi imali ništa protiv da se ovakav epilog ponovi i u nedelju.

- Moram još jednom pohvaliti moje igrače za prikazanu igru na utakmici u Pančevu. Svakako da nam je ova pobeda značajno podigla samopouzdanje, koje je pre ove utakmice bilo na prilično niskom nivou. Normalno, bilo je tu i dobrih i loših stvari u našoj igri, ali su zato odnos igrača prema igri i njihova energija bili na vrhunskom nivou, što nam je na kraju i donelo dobar rezultat - kazao je šef stručnog štaba Feđa Dudić, uz pohvale na račun narednog protivnika.

- Suvišno je govoriti o kvalitetima Crvene zvezde. To je ekipa koja u svom rosteru ima sijaset kvalitetnih pojedinaca u svim linijama tima, što se najbolje moglo videti na poslednjoj utakmici sa Jang bojsom, u kojoj je Zvezda nakon izvršenih izmena u poslednjih pola sata igre u potpunosti preuzela terensku inicijativu i na kraju mogla čak i do pobede. U takvim okolnostima jako je teško napraviti kvalitetan skauting, ali ćemo se potruditi da se što bolje pripremimo za ono što nas očekuje.

Kada igraš protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika, onda jednostavno moraš da imaš veći voljni momenat. Zbog toga se nadam da će nivo zalaganja mojih igrača biti kao na utakmici u Pančevu, pa čak i za nijansu izraženiji. Videćemo na koji ćemo se način suprotstaviti ekipi Crvene zvezde. Ono što mogu da otkrijem, to je da neće biti nekih većih promena u sastavu u odnosu na utakmicu u Pančevu - kazao je Dudić koji će ponovo moći da računa na kapitena Miloša Vidovića, koji se posle odrađene suspenzije zbog isključenja na utakmici sa IMT-om vraća u tim, ali i na mladog štopera Vladimira Tomovića.

Ipak, lista povređenih igrača i dalje je pozamašna.

- Vidović je lider ekipe, igrač bogatog iskustva, koji pritom ima pozitivan uticaj na svlačionicu. Sigurno će nam i on i mladi Tomović i te kako značiti, posebno u situaciji kada ne možemo da računamo na Đurića, Vidosavljevića i Simovića, kao i na mladog Miličića, koji je još odavno van stroja - zaključio je Dudić.

Prenos utakmice je na Premiumu 1 TV Arena sport sa početkom u 15 časova.

 

Superliga Srbije, 11. kolo:

Petak

IMT - Radnik Surdulica 1:1

(Glišić 24 - Baić 81)

Radnički Niš - Napredak 1:1

(Škrbić 27 - Stanojlović 90+5)

Subota

Novi Pazar - Vojvodina 3:1

(Floro 56, Karaklajić 77, Adešina 85 - Vukanović 82)

Javor - Železničar 2:1

(Petrović 31, Milošević 58 - Romanić 56)

Partizan - Mladost Lučani 2:0

(Natho 57p, Zahid 69)

Nedelja

15.00 Radnički 1923 - Crvena zvezda

17.30 Čukarički - Voždovac

17.30 TSC - Spartak

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike