Švajcarci o Marakani i Delijama: Još jedna reč o predigri, navijači Makabija su bili glasniji!

05.10.2023

08:39

0

Autor: A. S.

Blik je pisao i o pogotku Bukarija, kao i o zlata vrednom bodu

Švajcarci o Marakani i Delijama: Još jedna reč o predigri, navijači Makabija su bili glasniji!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

Mnogo se očekivalo od meča Crvene zvezde i Jang bojsa na Marakani. Na kraju, četiri pogotka i prava predstava za navijače, koji su mogli biti zadovoljni onim što su videli.

Ipak, oba tima imaju svojih razloga da žale što su ostala samo sa bodom. Zvezda je vodila sa 1:0, pa prilično lako ispustila prednost, 1:2, da bi u finišu meča, preko Osmana Bukarija stigli do 2:2 i remija.

O meču na Marakani, pisali su i švajcarski mediji, pre svih poznati Blik, koji ističe da je posle svega ostao "loš ukus" ovog remija.

Švajcarci mogu da žale zbog prilike iz 83. minut, kada su mogli da okončaju pitanje pobednika, a kazna je usledila pet minuta kasnije, u vidu izjednačenja.

Za taj pogodak, novinari Blika krive golmana Raćopija.

- Snažan nastup Jang bojsa na Marakani! Međutim, ostaje loš ukus. Jer, fudbaleri iz Berna su propustili pobedu primivši gol u 88. minutu. Zbog ogromnog kiksa inače sjajnog golmana Entonija Raćopija. Otvorio je bliži ugao za Bukarija. Greška koja se nikada ne bi smela desiti. Šteta. Ipak: ovaj bod može biti zlata vredan kada je u pitanju treće mesto - navodi Blik.

A intresantno je i kako su videli atmosferu na Marakani i uporedili je sa onom koju su doživeli u Haifi.

- Još jedna reč o predigri. Ni 'koncert' delija, tvrdokornih navijača Crvene zvezde, kada su igrači Jang bojsa ušli na teren kroz takozvani pakleni tunel da se zagreju, 45 minuta pre početka utakmice, nije bio baš zastrašujući. 

Navijači Makabija u Haifi su definitivno bili glasniji - zaključuju novinari Blika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike