Srbiju muče povrede, ali Ukrajina mora pasti! Sigurno bez dvojice, treći pod znakom pitanja!

03.10.2023

06:46

0

Autor: G. F.

Futsaleri u petak igraju treći meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Srbiju muče povrede, ali Ukrajina mora pasti! Sigurno bez dvojice, treći pod znakom pitanja!
Dejan Majes - Copyright MN Press

Futsal reprezentacija Srbije počela je sa pripremama za utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv selekcije Ukrajine koja je na programu u petak, 6. oktobra od 18.00 časova.

Nakon dva odigrana kola, puleni selektora Dejana Majesa nalaze se na čelnoj poziciji svoje grupe sa četiri osvojena boda i realnim šansama da 2024. godine budu učesnici završne faze u Uzbekistanu.

- Novo okupljanje, stari problemi. Za razliku od Aksentijevića i Pršića na koje sigurno ne možemo da računamo, Dragan Tomić je došao na okupljanje i tek treba da procenimo koliko je spreman za predstojeći izazov - istakao je selektor Majes.

Podseća da je ova generacija srpskih futsalera navikla da se nosi sa teškoćama i da često u nekompletnom sastavu dolazi do velikih rezultata.

- Nismo zadovoljni bodovnim učinkom u septembarskom terminu, očekivali smo šest, a osvojili dva boda manje. Sada nas očekuju dva meča protiv glavnog konkurenta Ukrajine, ali razmišljamo isključivo o prvom duelu u Vranju, gde bi trebalo da iskoristimo prednost domaćeg terena i napravimo ogroman korak ka Svetskom prvenstvu - rekao je selektor Majes i dodao:

- Konstatovali smo odmah posle žreba da je grupa veoma atraktivna, ali samim tim i veoma neizvesna. Bukvalno svako svakoga može da pobedi. Mi smo slavili u Poljskoj, Poljaci su posle tukli Ukrajinu koja je u prvom kolu dala 10 golova u meču sa Belgijom. Belgijanci su jednostavno imali loš dan protiv Ukrajine, igrali su bez dva ključna igrača i to se odrazilo na katastrofalan poraz. Pružili su nam snažan otpor u Smederevu i dokazali da će mnogima u ovoj grupi pomrsiti račune.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike