Siti ne može da se sastavi posle Zvezde! Ispao iz Liga kupa, sad izgubio u prvenstvu (FOTO/VIDEO)

30.09.2023

18:15

0

Autor: P.K.

Ništa od sezone bez poraza i četiri trofeja, nisu "svemoćni", niti nepobedivi

Siti ne može da se sastavi posle Zvezde! Ispao iz Liga kupa, sad izgubio u prvenstvu (FOTO/VIDEO)
Hvang postiže pobednički gol - Copyright Tanjug/Nick Potts/PA via AP

Mančester siti pretrpeo je drugi uzastopni poraz, a prvi ozbiljni u prvenstvu još od februara. Posle pobede nad Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, ispao je iz Liga kupa od Njukasla, a u subotu je krajnje neočekivano izgubio od Vulverhemptona 2:1.

Siti, dakle, ove sezone neće osvojiti kvadruplu krunu, niti će biti nepobediv. Tim je igrao bez suspendovanog trenera Pepa Gvardiole, koji je utakmicu gledao iz lože stadiona Molinu.

Vulvsi su poveli autogolom Rubena Dijaša, izjednačio je u drugom poluvremenu Alvarez spektakularnim golom iz slobodnog udarca, a trijumf domaćinu doneo je Hvang He Čan, čijeg imena Gvardiola nije mogao da se seti pre meča, pa ga je zvao "Korejac".

Sada je dobro naučio njegovo ime i sigurno će razmišljati o njemu na putu kući. Siti tako neće sezonu završiti bez poraza, niti će moći da sanja o osvajanju četiri trofeja ove sezone.

Vulvsi su bili sjajni danas, borbeni i organizovani i pokazali su celoj Premijer ligi da je moguće zaustaviti Siti. Vulvehempton je apsolutno zaslužio pobedu.

Meč je bio pun emocija, a posle njega je bilo burno – Nelson Semedo je dobio žuti karton jer se smejao u lice Džeku Grilišu, a saigrači su morali da razdvajaju Marija Leminu i golmana Sitija Edersona.

Tanjug/AP Photo/Rui Vieira
 

Domaća publika je tokom meča sve vreme vređala Mateusa Nunesa, kome ne mogu da oproste što je otišao u Mančester.

Arsenal je u gostima pobedio Bornmut 4:0 i tako prišao na samo bod Sitiju. Liverpul bi eventualnom pobedom nad Totenhemom mogao na vrh tabele.

Subota je inače počela neočekivanom "demontažom" Brajtona, koji je izgubio od Aston Vile u gostima 6:1. Mančester junajted je kod kuće izgubio od Kristal palasa 1:0, što mu je četvrti poraz u prvih sedam kola.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike