Mančester siti zaigrao i odmah ispao! Gvardiola je hteo da se provuče u meču dostojnom Lige šampiona

27.09.2023

23:16

0

Autor: P.K.

Okršaj petrodolarskih klubova pripao Njukaslu

Mančester siti zaigrao i odmah ispao! Gvardiola je hteo da se provuče u meču dostojnom Lige šampiona
Aleksander Isak - Copyright Profimedia

U ovom trenutku fudbala, svaki put kada Mančester siti bude eliminisan, to je vest. A ako nije jedan od baš najvećih klubova, onda je ipak u kategoriji senzacije.

E, takvu jednu senzaciju priredio je Sitijev rivala sa Severa Engleske Njukasl, koji je pobedio evropskog prvaka 1:0 i izbacio ga iz Liga kupa!

Mančester siti je prvak Evrope, šampion Engleske i osvajač FA Kupa, dok je Njukasl tek nedavno postao vlasništvo arapskih bogataša, tako da nije imao vremena da izgradi ni deo infrastrukture "građana", kamoli da dovede najveće zvezde, ali je večeras ipak bio bolji.

Žalio se Pep Gvardiola što mora autobusom da se vraća iz Njukasla u Mančester, ali će bar sada imati vremena da razmišlja o postavci svog tima i igri svojih fudbalera.

Istina, igrao je bez Erlinga Halanda, promenio je sedmoricu igrača iz tima koji je u nedelju počeo protiv Notingem Foresta, ali čak i u prvom poluvremenu, kada je dominirao, nije delovalo ni da je blizu gola.

U drugom poluvremenu, Njukasl je diktirao tempo, igru, ritam.

Edi Hau je, sa druge strane, napravio čak 11 izmena i probao da poštedi svoj tim za izazove u Ligi šampiona, ali je posle prvog poluvremena napravio dve izmene i oslobodio se pritiska Sitija, što je donelo gol Aleksandera Isaka u 53. minutu.

Njukasl u subotu igra protiv Barnlija, dok Siti gostuje Vulverhemptonu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike