Barsa najslađe ostavila za kraj! Katalonci završili veliki posao po zatvaranju prelaznog roka!

04.09.2023

17:08

0

Autor: A. Š.

Navijači kluba sa Nou Kampa sigurno će biti prezadovoljni

Barsa najslađe ostavila za kraj! Katalonci završili veliki posao po zatvaranju prelaznog roka!
Ćavi Ernandez - Copyright Profimedia

Finansijski problemi još pritiskaju Barselonu, ali oni, barem zasad, ne utiču na krajnji proizvod. Vratili su se Katalonci prošle sezone na španski tron, tek započetu takmičarsku godinu otvorili su u trijumfalnom raspoloženju, pa čelnici kluba sada sanjaju još veće snove.

Jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji, za rezultatski preporod velikana sa „Nou Kampa“ je nekadašnji kapiten Ćavi Ernandez. Bivši španski reprezentativac 2021. godine se vratio kući u ulozi trenera, odradivši impresivan posao u nimalo lakim okolnostima.

Sve to nateralo je rukovodstvo Barse da ekspresno reaguje i pokuša što duže da zadrži čoveka koji se odrekao ozbiljne novčane nadoknade kada je odlučio da izađe iz ugovora sa Al Sadom kako bi se stavio na raspolaganje klubu kojem je kao igrač doneo osam šamionskih titula i četiri trofeja Lige šampiona, tri Kupa kralja i po dva UEFA Superkupa i FIFA klupskog prvenstva sveta.

„Marka“ saznaje da su Đoan Laporta i saradnici na kraju i uspeli u svojoj misiji. Pregovori dve strane trajali su mesecima, ali nijednog momenta ni kod jedne nije postojala sumnja da li će doći do konačnog dogovora, koji je na kraju i postignut.

Prema njemu, Ćavi će sedeti na klupi Barselone do 2026. godine, što bi, nadaju se na „Nou Kampu“, trebalo da bude dovoljno vremena da Katalonci dođu do konačnog cilja, a to je povratak na evropski tron.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike