Vučiniću preti 4 godine zatvora! Legendarnom napadaču sude u Italiji!

25.09.2023

14:43

0

Autor: D. N.

Moguće je i konfiskovanje imovine, a presuda je planirana za 19. oktobar

Vučiniću preti 4 godine zatvora! Legendarnom napadaču sude u Italiji!
Mirko Vučinić - Copyright MN Press

Bivšem fudbaleru Mirku Vučiniću se u Italiji sudi za utaju poreza u vrednosti od 13 miliona evra. Kako prenose tamošnji mediji, tužilaštvo traži zatvorsku kaznu od četiri godine, a preti mu i oduzimanje imovine.

Kako je objavio portal "Quotidiano", ovakav predlog za kazne dao je tužilac Masimilijano Kardući, dok je s druge strane Vučinićeva odbrana zatražila oslobađajuću presudu. Prema njihovim navodima, nekadašnji napadač Lećea i reprezentacije (sada pomoćnik u stručnom štabu Crne Gore) je u navedenom periodu živeo i radio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Optužba je bazirana na istragama koje je vodila finansijska policija i Vučinić je navodno trebalo da plati porez u Italiji iako je tada igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Odbrana, međutim, pokušava da dokaže da je Vučinić od 2014. do 2017. godine sa celom porodicom "fiskalno bio nastanjen" u Emiratima i da je u tom periodu igrao za Al Džaziru.

Presuda će biti doneta 19. oktobra.

Vučinić je za Leće igrao od 2000. do 2006. godine posle čega je do 2014. nosio dresove Rome i Juventusa. Karijeru je završio 2017. godine u Al Džaziri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike