TSC hrabro pao u Londonu! Vest Hem do slavlja posle preokreta!

21.09.2023

22:58

0

Autor: A. Š.

Klub iz Bačke Topole nije mogao da odabere bolje mesto za ispisivanje klupske istorije

TSC hrabro pao u Londonu! Vest Hem do slavlja posle preokreta!
Copyright Profimedia

Podeljena su osećanja u Bačkoj Topoli posle istorijske noći TSC-a. Srpski šampion večeras je u Londonu debitovao u grupnoj fazi UEFA takmičenja i žestoko je namučio favorizovani Vest Hem, koji je tek posle preokreta uspeo da dođe do pobede na startu sezone u Ligi Evrope - 3:1.

Za kratko vreme TSC je stigao od premijerne sezone u Superligi Srbije do premijerne jeseni u Evropi. Zaslužno za to je prošlosezonsko vicešampionsko zvanje u nacionalnom šampionatu, koje je klubu iz Bačke Topole donelo zagarantovano učešće u drugom po jačini UEFA klupskom takmičenju.

A bolje mesto za ispisivanje klupske istorije TSC nije mogao da poželi - kolevka fudbala i jedno od najprijatnijih iznenađenja nove sezone Premijer lige, kao i osvajač Lige konferencija prošle sezone.

Ali, sve to nije ni najmanje impresioniralo izabranike Žarka Lazetića. Izašli su hrabro na Olimpijski stadion u Londonu i više od sat vremena žestoko mučili favorizovanog rivala, koji terensku inicijativu nije uspevao da naplati ponajviše zahvaljujući izuzetno raspoloženom golmanu Simiću.

A onda, početkom drugog poluvremena - u Londonu muk! Stanić je "pregazio" iskusnog Ogbonu na 30-ak metara od gola domaćina, povukao loptu nekoliko metara i onda u situaciji jedan na jedan sa istrčalim Fabijanskim rutinski poslao loptu u mrežu za ogromno slavlje gostiju iz Bačke Topole.

Nisu Lazetićevi puleni posustali ni posle vodećeg gola. Iako su "čekićari" dodatno pojačali pritisak srpski viceprvak je bez mnogo problema odolevao sve do sredine drugog poluvremena, kada je u razmaku od samo nekoliko minuta ostao bez ičega - a ponajviše sreće.

Jer, Vest Hem je do izjednačenja došao posle autogola Petrovića. Benrama je u 66. minutu "slomio" Petrovića na levom boku, uputio odličan centaršut, a nekadašnji đak Partizana u pokušaju da izbije loptu nije je najbolje zahvatio i nesrećno je poslao u sopstvenu mrežu.

Samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:1. Izveli su domaći korner sa leve strane a Kudus je poslao loptu u mrežu, da bi na gotovo identičan način u 82. minutu Souček overio trijumf Vest Hema.

BLOG UŽIVO

KRAJ! Vest Hem je savladao TSC 3:1.

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

86. MINUT - Korne je zamenio Paketu.

84. MINUT - Dve odlične šanse za Vest Hem u pet sekundi i dve sjajne odbrane Simića! Prvo je zaustavio udarac Součeka, a onda i Antonija.

82. MINUT - GOL! Vest Hem je ponovo matirao TSC posle kornera, ovoga puta strelac je Souček.

80. MINUT - Trostruka promena u TSC. Đakovca menja Ćirković, Vulić je na terenu umesto Kuveljića, a Rakonjac je uzeo mesto Petrovića.

77. MINUT - Menja ponovo Mojes. Souček je zamenio Ingsa.

70. MINUT - GOL! Kudus donosi vođstvo Vest Hemu!

66. MINUT - GOL! Vest Hem je izjednačio autogolom Petrovića.

61. MINUT - Fornals je završio meč, na terenu je Antonio. Vest Hem će napasti TSC sa dva napadača.

Profimedia
 

56. MINUT - Potpuno očekivano, Vest Hem sve jače pritiska poslednju liniju TSC-a, ali zasad srpski vicešampion bez mnogo problema odbija sve nalete favorizovanog rivala.

47. MINUT - GOOOOOL! TSC vodi u Londonu, strelac je Stanić! Sjajno je vezista srpskog kluba izvršio presing na Ogbona, uzeo mu loptu na 30-ak metara od gola i potom rutinski poslao loptu u mrežu pored istrčalog Fabijanskog.

46. MINUT - Jedna promena u ekipi Vest Hema na pauzi. Emerson je zamenio Kresvela.

Završeno je prvo poluvreme. Vest Hem - TSC 0:0.

45. MINUT - PREČKA! Stojić je šutirao glavom posle kornera, ali je lopta sa gornje strane okrznula prečku i otišla u gol aut. Oslobodio se TSC pritiska Vest Hema, konačno je lopta malo duže na polovini domaćina. Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

39. MINUT - Izveo je TSC prvi korner na meču, ali bez ikakve opasnosti po gol domaćina.

31. MINUT - Ponovo Simić! Paketa je šutirao sa 18 metara, lopta je odskočila tik pred golmanom TSC-a, koji je uspeo da odbrani. U nastavku akcije glavom je šutirao Kudus, ali preko prečke. Prvi žuti karton na meču dobija Kuveljić.

Profimedia
 

25. MINUT - Ponovo je sreća uz TSC. Najpre je lopta zamalo prošla pored stative posle šuta Kudusa, a posle kornera glavom je šutirao Mavropanos, ali takođe pored gola. 

16. MINUT - Najbolja šansa za Vest Hem. Fornals je šutirao sa sedam metara po zemlji, ali je Simić uspeo nogom da sačuva svoju mrežu.

15. MINUT - Ings je zapretio sa 16 metara iskosa sa leve strane, ali je Simić bio na mestu i uspeo je boksovanjem da otkloni opasnost.

8. MINUT - Preti i TSC. Izveli su gosti kontru, Jovanović je ušao po desnoj strani u kazneni prostor, šutirao po zemlji sa 10-ak metara, ali pravo u Fabijanskog.

Profimedia
 

4. MINUT - Prva opasnost pred golom TSC-a. Vord Praus je šutirao iz slobodnog udarca, lopta je pogodila živi zid i promenila pravac, ali je srećom po srpski klub otišla preko prečke, jer je Simić već bio savladan.

1. MINUT - Počeo je meč u Londonu.

- Kao i na svim utakmicama u organizaciji UEFA, i ova je počela minutom ćutanja.

SASTAVI:
VEST HEM: Fabijanski – Kerer, Mavropanos, Ogbona, Kresvel – Fornals, Vord-Praus, Paketa – Kudus, Ings, Benrama.
TSC: Simić – Antonić, Stojić, Đorđević – Cvetković, Radin, Đakovac, Kuveljić, Petrović – Stanić - Jovanović.

- TSC-u će u Londonu suditi arbitar koji je pre nekoliko godina doneo sreću Partizanu i Crvenoj zvezdi u evropskim izazovima.

- Klub iz Londona se vrlo rado prisetio svog prošlosezonskog nastupa u Evropi.

- Potrudili su se Englezi da naprave i brošuru za meč protiv TSC-a.

- Sudeći po aktivnostima na društvenim mrežama, Vest Hem se baš oštri za večerašnji meč.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike