TSC je zelen za Ligu šampiona! Braga surovo kaznila dva minuta pomračenja!

08.08.2023

22:50

0

Autor: A. Š.

Srpski vicešampion doživeo ubedljiv poraz u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje

TSC je zelen za Ligu šampiona! Braga surovo kaznila dva minuta pomračenja!
Kristijan Borha na meču sa TSC-om - Copyright Profimedia

Niko nije imao prevelika očekivanja od TSC-a na putu do grupne faze Lige šampiona, a i sam srpski vicešampion se uverio koliko je u ovom trenutku daleko od elitnog takmičenja.

U prvom meču trećeg kola kvalifikacija Braga je surovo kaznila dva minuta pomračenja izabranika Žarka Lazetića, koji će za sedam dana u revanšu imati nemoguću misiju da nadoknade tri gola zaostatka – 3:0.

Jeste portugalski tim imao inicijativu od samog početka, ali daleko od toga da je TSC bio u toliko podređenom položaju. Sve do sredine prvog poluvremena srpski tim je uspevao da prarira favorizovanom rivalu, a onda je u dva minuta ceo trud bacio u vodu.

Bruma je u 18. minutu doveo Bragu u vođstvo, a tek što su fudbaleri TSC-a krenuli sa centra izgubili su loptu na svojoj polovini, što je neumoljivo kaznio Pici.

I taj šok su, međutim, gosti brzo prebrodili. Nastavili su kao da se ništa epohalno loše nije dogodilo, što je rezultiralo šansom utakmice za Pantovića, koji je iz prilično izgledne situacije, sa destak metara, šutirao preko gola.

Mogućnost da se na tom nivou takmičenja slične prilike ponove generalno nisu velike. Osetili su to na svojoj koži i fudbaleri TSC-a, kojma je sudbinu zapečatio Alvaro Đalo u 87. minutu meča.

Revanš susret igra se 15. avgusta u Bačkoj Topoli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike