Top 5 detalja 7.kola: Partizan treći put iz 2 u 1, vratio se sin Pazara Adem Ljajić!

19.09.2023

14:27

0

Ovu rundu svakako je obeležio i poraz Crvene zvezde od Čukaričkog

Top 5 detalja 7.kola: Partizan treći put iz 2 u 1, vratio se sin Pazara Adem Ljajić!
Mateus Saldanja - Copyright MN Press

Reprezentazivna pauza je usporila tempo Superlige, a onda je usledilo potpuno "ludo" sedmo kolo. Večiti su ponovo iznenadili, a može se reći, da im ne ide baš po planu. 

Ipak, sedmo kolo domaćeg šampionata obeležila su dva igrača,Adem Ljajić koji se vratio u Novi Pazar i Džonatan Bolingi koji se i dalje nalazi na aparatima u bolnici. U naših top 5, ušao je još i susret između TSC-a i Železničara, na kome je bilo čak devet golova. 

Poraz Zvezde

FK Crvena zvezda
Čukarički - Crvena zvezda

Zvezda je u novu sezonu ušla silovito. Nekoliko pobeda sa po četiri i više postignutih golova, ofanzivno odlično uklopljena ekipa od strane izraelskog trenera Baraka Bahara i onda presek. Najpre Voždovac, a potom i Čukarički, naneli su teške poraze crveno-belima. Šta se tačno desilo sa ubitačnim napadom, nikome nije jasno, ali to ne umanjuje trijumf ni Čukaričkog, a ni Voždovca. 

Preokret Partizana

Namučio je Radnik crno-bele, a o detaljima sa tog meča i pobedi Partizana, polemisaće se tokom cele sezone. Treći put u sedam kola, Partizan je izbegao poraz, a da je gubio na poluvremenu, ili što bi se kladioničarskim žargonom reklo - došlo im iz dvojke u keca. 

Da li su Surduličani oštećeni ili je Partizan nagrađen, poništeni gol sa pravom ili ne, faul na Duronjiću, samo su neke od situacija koje su i dalje pod upitnikom. Ono što nije pod upitnikom jeste nezadovoljstvo navijača, koji su ovog puta stigli i u ložu, pa je "ukrasili" porukama upravi. 

Adem Ljajić

Novi Pazar je sa pojačanjima u ovom delu sezone rešio da zapreti mnogima. Nakon što je Sejduba Suma stigao i to poput Lepe Brene, helikopterom, u grad na Jošanici, vratio se Adem Ljajić. Sin ovog grada već na prvoj utakmici je pokazao klasu za Superligu i doneo pobedu golčinom sa oko 30 metara. Raduje povratak domaćih igrača u klubove u kojima su ponikli i to u momentima kada još uvek imaju šta da pruže. Pun pogodak. Stadion kraj Jošanice je bio ispunjen, a navijači su domovima otišli zadovoljni. 

TSC - Železničar

Odavno se ovako nešto u domaćem šampionatu nije dogodilo, ali na susretu u Bačkoj Topoli, viđena su čak devet gola, od kojih, šest u drugom poluvremenu. Domaćin je upisao pobedu sa 6:3, uz sjajnu igru gotovo celog tima. Ifet Đakovac je pogodio dva puta, a po jednom Stanić, Cvetinović, Pantović i Vulić. Na drugoj strani, precizni su bili Đorđević, dva puta i Šušnjar. 

Džonatan Bolingi

Foto: FK Vojvodina
Vojvodina igrala za Bolingija

Voša osim što bije bitku na terenu i ne ide joj željeno i očekivano, ima i mnogo važniju bitku, za život i zdravlje svog napadača Džonatana Bolingija.

Fudbaler iz Konga je nedavno hospitalizovan u Sremskoj Kamenici nakon što mu je pozlilo po povratku u Novi Sad sa reprezentativne pauze. Njegovo stanje je bolje, ali i dalje ozbiljno i diše pomoću veštačke ventilacije.

A nama ostaje da verujemo u boljitak do naredne runde.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike