Zvezda šokirana na Banovom brdu! Baharu izmiče kontrola u borbi za tron! (VIDEO)

16.09.2023

20:07

0

Autor: A. Š.

Velika pobeda Brđana u derbiju 7. kola Superlige Srbije

Zvezda šokirana na Banovom brdu! Baharu izmiče kontrola u borbi za tron! (VIDEO)
Fudbaleri Crvene zvezde na Banovom brdu - Copyright MN Press

Vreme je za crvene lampice na stadionu "Rajko Mitić"! Crvena zvezda je doživela i drugi poraz ove sezone u Superligi, pošto je posle Voždovca tri boda prosula i na Banovom brdu! U predvečerje duela sa Mančester sitijem na otvaranju nove sezone Lige šampiona, šampion je još jednom razočarao svoje navijače, porazom na gostovanju protiv Čukaričkog 2:1.

Nešto u poslednje vreme očigledno ne štima u ekipi Baraka Bahara. Posle pada sa krova TC "Stadion" usledilo je mučenje i teško izvojevana pobeda protiv Novog Pazara na "Marakani". Usledila je reprezentativa pauza, a povratak sa nje bio je baš šokantan za sve na i oko crveno-bele strane Topčiderskog brda.

Izmešao je izraelski strateg karte u želji da neke igrače odmori pred veliki izazov koji Zvezdu čeka u utorak, ali je za to platio preveliku cenu. Jer, osim terenske inicijative na startu, Dragović i drugovi malo toga su konkretnog uradili u prvom poluvremenu. 

A gol je Zvezda praktično dala sama sebi. Posle mini pauze koja je nastala zbog bakljade "delija" Kangva je uputio očajnu povratnu loptu ka svojim saigračima u poslednjoj liniji. To je iskoristio Adetunđi, pretrčao Spajića i izborio se za penal, koji je u gol u 22. minutu pretvorio Docić.

Očekivano, posle toga Zvezda je pojačala pritisak, a desetak minuta pošto su primili gol, crveno-beli su imali zicer za izjednačenje. Ivanić je iskoristio grešku Vranješa na centru, povukao kontranapad dva na jedan sa Šerifom, koji je od veziste dobio loptu na tacni da je ubaci u praznu mrežu. Ipak, debitant u crveno-belom se žestoko obrukao, spetljavši se u odsudnom trentuku pa je najbolja šansa gostiju u prvom poluvremenu propala.

Početak drugog poluvremena doneo je pravu buru na Banovom brdu. Bahar je napravio trostruku promenu, a crveno-beli su do izjednačenja stigli u idealnom trenutku. Igrao se 47. minut kada je Tošić povukao Šerifa u kaznenom prostoru, dovoljno da Milanović pokaže još jednom na belu tačku. Ta odluka, međutim, izazvala je erupciju nezadovoljstva na klupi domaćih, pa je zbog žestokih prigovora crveni karton dobio trener Čukaričkog Igor Matić, nekoliko trenutaka pošto je Kraso izjednačio rezultat sa bele tačke.

Ipak, to je bilo sve što je Zvezda večeras prikazala, mnogo sreće imala je u 51. minutu kada je Ivanović pogodio stativu. Ipak, Brđani su za hrabro izdanje protiv šampiona nagrađeni u 75. minutu meča. Bukari je izgubio loptu na centru terena, ona je brzo došla do Adetunđija, koji se namestio na 20-ak metara i odapeo neodbranjivu strelu u gornji ugao skamenjenog Glazera.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Čukarički je pobedio Crvenu zvezdu 2:1.

90+3 - Pokušao je Lučić iskosa sa leve strane, ali je lopta otišla preko prečke.

90. MINUT - Igraće se devet minuta u nadoknadi vremena.

87. MINUT - Još dve promene kod domaćih. Kovač je zamenio kapitena Docića, a Cvetković Adetunđija.

78. MINUT - Katai je na terenu umesto Stamenića. Rogan je dva minuta kasnije zamenio Ivanovića.

75. MINUT - GOOOL! Čukarički vodi posle velemajstorskog gola Adetunđija. Bukari je izgubio loptu na polovini domaćina, ona je došla do napadača "brđana", koji se namestio na 20-ak metara i potom uputio bombu u gornji ugao Glazerovog gola.

73. MINUT - Preti Bukari, ali njegov šut iskosa sa desne strane je završio u spoljnom delu mreže.

70. MINUT - Menja Bahar. Umesto Šerifa na terenu je Mijailović.

62. MINUT - Promena kod domaćih, Stanković je zamenio Miladinovića. Odmah potom je još jednom Ivanić zapretio sa distance, ali je Samurović opet bio na mestu i uspeo je da odbrani.

51. MINUT - STATIVA! Sreća je sada bila na strani Zvezde, Ivanović je šutirao iskosa sa leve strane sa desetak metara, Glazer je bio savladan, ali je mrežu crveno-belih sačuvala stativa.

49. MINUT - CRVENI KARTON ZA MATIĆA! Veliku buru podigao je penal za crveno-bele, "brđani" su žestoko protestvovali, a najžešći je bio strateg domaćina, koji je zbog toga isključen.

47. MINUT - PENAL ZA ZVEZDU! Kraso je izjednačio rezultat. Tošić je povlačio Šerifa, a Milanović je procenio da je to bilo za najstrožu kaznu.

46. MINUT - Nastavljen je meč. Napravio je Bahar tri promene, u svlačionici je ostavio Spajića, Nedeljkovića i Kangvu, a na terenu su Bukari, Kraso i Hvang.

Završeno je prvo poluvreme! Čukarički na Banovom brdu vodi protiv Zvezde 1:0!

45. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

42. MINUT - Traži Zvezda način da ugrozi Brđane, ali se domaći zasad odlično brane.

33. MINUT - Obrukao se Zvezdin Šerif! Zvezda je bila u kontri dva na jedan, Ivanić je proigrao novog saigrača, koji je iz peterca trebalo samo da pošalje loptu u praznu mrežu. Ipak, spetljao se i propala je ogromna prilika za izjednačenje. Nekoliko trenutaka kasnije sjajno je sa 30-ak metara šutirao Ivanić, ali je golman Brđana uspeo da interveniše.

31. MINUT - Pritiska Zvezda, pokušavaju gosti što pre do izjednačenja, ali su izabranici Baraka Bahara još bez prave šanse da ugroze Brđane.

23. MINUT - PENAL ZA ČUKARIČKI! Kangva je uputio užasnu povratnu loptu, Adetundži je pretrčao Spajića, koji ga je u kaznenom prostoru oborio i dobio žuti karton. Docić postiže gol!

20. MINUT - Meč je na trenutak prekinut zbog bakljade navijača Crvene zvezde.

16. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobija debitant u dresu Čukaričkog Ognjen Vranješ.

12. MINUT - Oslobodio se Čukarički Zvezdinog početnog pritiska i prvi došao do izgledne šanse. Šutirao je Ivanović iskosa sa leve strane, ali u spoljni deo mreže.

7. MINUT - Donekle i očekivanao, terenska inicijativa je na strani crveno-belih, ali teško da je neko očekivao da domaćin u prvih 10-ak minuta meče gotovo da ne pređe na polovinu rivala. 

1. MINUT - Počeo je meč na Banovom brdu, prvi su sa centra krenuli fudbaleri Zvezde.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Spajić, Dragović, Rodić - Nedeljković, Kangva, Stamenić, Ivanić, Olajinka - Endiaje, Lučić.
ČUKARIČKI: Samurović – Stevanović, Vranješ, Subotić, Tošić – Sisoko, Docić, Miladinović – Nikčević, Adetundži, Ivanović.

- Navijači Crvene zvezde najavili su "invaziju" na Banovo brdo.

Tokom reprezentativne pauze Barak Bahar je odredio na koje igrače će računati za utakmice Lige šampiona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike