Partizan je na današnji dan ostvario najtužniju pobedu u istoriji! Ovo je gol posle kojeg je plakao ceo stadion! (VIDEO)

08.09.2023

17:13

0

Autor: A. Š.

Srednja i starija generacija navijača kluba iz Humske verovatno ni danas nije prebolela odlazak najvećeg mezimca južne tribine

Partizan je na današnji dan ostvario najtužniju pobedu u istoriji! Ovo je gol posle kojeg je plakao ceo stadion! (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/krkipfc

Bilo je kroz višedecenijsku istoriju Partizana mnogo fudbalera koji su ušli pod kožu navijačima, ali nikada niko nije, a verovatno i neće, „grobarima“ značiti kao Dragan Mance.

Legendarni golgeter crno-belih tragično je nastradao 3. septembra 1985. godine u saobraćajnoj nesreći žureći da ne zakasni na trening, a iako je od tog događaja prošlo skoro 40 godina verovatno da oni koji su imali tu privilegiju da ga gledaju ni dan danas nisu preboleli njegov prerani odlazak.

Upravo na današnji dan odigrana je prva utakmica posle nesreće u kojoj je Mance izgubio život. Partizan je na stadionu u Humskoj dočekao Prištinu i ostvario sasvim sigurno najtužniju pobedu u svojoj istoriji.

Ne zna se kome je tog septembarskog popodneva bilo teže i gore. Onima na tribinama, koji su svakog časa očekivali loptu u mreži protivnika i karakteristično klizanje na travi ka jugu uz ruke visoko podignute u vazduhu, ili drugovima na terenu u iščekivanju neke majstorije kojom će biti probijen bunker protivnika.

Sudbina je udesila i da prvi gol postigne jedan od najboljih Draganovih prijatelja iz crno-bele svlačionice. Igrao se 90. minut, Partizan je imao korner sa desne strane, Radanović je uhvatio volej na penalu i poslao loptu u mrežu.

A onda je usledio trenutak koji je slomio svakoga ko se u tom trenutku našao na stadionu u Humskoj. Pad na kolena, klizanje sa rukama u vazduhu i suze koje više niko nije ni pokušavao da sakrije…

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike