Kako je Voždovac "naterao" Peruanca da iz Premijer lige dođe u Srbiju! Bio je "Svraka", a sada je "Zmaj" (FOTO)

05.09.2023

11:16

0

Autor: D. N.

Ovaj 24-godišnjak Igra na poziciji levog krila i "desetke"

Kako je Voždovac "naterao" Peruanca da iz Premijer lige dođe u Srbiju! Bio je "Svraka", a sada je "Zmaj" (FOTO)
Marko Savić - Copyright MN Press

Voždovac je predstavio pojačanje i to do kraja sezone. Reč je o Rodrigu Vilki, Peruancu koji stiže na pozajmicu i to iz Njukasla. Reč je o 24-godišnjem vezisti koji je ponikao u Deportivo Munisipalu, a oktobra 2020. godine prešao je među popularne Svrake.

Nakon toga bio je na pozajmicama u Donkasteru i peruanskom Universitariju, za koji je nastupao prošle sezone. Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, Bojan Leontijević, predstavio je najnoviju akviziciju "Zmajeva".

FK Voždovac
 

- Dolazi nam fudbaler koji je zvanično član engleskog premijerligaša. Uspostavili smo kontakt sa Njukaslom i na bazi te saradnje Rodrigo će provesti godinu dana kod nas na pozajmici. Igra na poziciji levog krila i "desetke" i dolazi da pojača konkurenciju u našem timu s obzirom da smo tu bili u deficitu.

Igrač je sa reputacijom iz Premijer lige. Prošlu sezonu proveo je u peruanskoj prvoj ligi. Očekujemo da odmah pruži kvalitetan doprinos i nadamo se da će u svakom smislu biti dobro pojačanje za nas. Dugo su trajali pregovori, ali drago nam je da je naš klub prepoznao kao dobru sredinu za razvoj svoje karijere. Želimo mu dobrodošlicu i da se što pre uklopi u sistem rada - kazao je Leontijević.

Peruanac je nakon potpisivanja ugovora otkrio šta je presudilo da se preseli u Beograd.

- Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me "naterali" da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere. Ja sam već stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje - rekao je Vilka.

Podsetimo, u Superligi je trenutno pauza zbog obaveze reprezentacija. Posle šest mečeva, Voždovac je peti na tabeli sa devet bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike