Dejan Stanković ima novi klub! Bivši trener Zvezde radiće u komšiluku!

04.09.2023

15:28

0

Autor: D. N.

Poslednji angažman je imao u Italiji, u koju je stigao posle napuštanja Crvene zvezde

Dejan Stanković ima novi klub! Bivši trener Zvezde radiće u komšiluku!
Dejan Stanković - Copyright Profimedia

Novi šef stručnog štaba Ferencvaroša je Dejan Stanković, potvrdio je mađarski klub. Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde je poslednji angažman imao u Italiji, u Sampdoriji, koju je napustio početkom jula.

Mađarski velikan je nedavno eliminisan od Klaksvika sa Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je Stanislav Čerčesov dobio otkaz. Ekipu je onda preuzeo privremeno Čaba Mate, pa je izboren plasman u grupnu fazu Lige konferencija, a jedan od protivnika biće i Čukarički.

U klupskom saopštenju popularnog Fradija, izražena je zahvalnost Mateu koji je "klubu pomogao u jednom od najtežih perioda u istoriji i koji ga je uveo u Ligu konferencija". Takođe, o Stankoviću se u kratkim crtama govori kao bivšem srpskom reprezentativcu, kao i osvajaču Lige šampiona sa Interom. Navodi se i da je radio u Crvenoj zvezdi, kao da mu je posao u Sampdoriji bio poslednji.

Podsetimo Stanković je u Zvezdi bio od decembra 2019. godine i u narednom periodu osvojio tri titule u Superligi i dva Kupa Srbije. Iz Ljutice Bogdana je otišao posle eliminacije od Makabija iz Haife u plej-ofu za Ligu šampiona. Tada ga je nasledio Miloš Milojević.

Posle šest kola u šampionatu Mađarske, Ferencvaroš je na šestom mestu sa devet bodova, ali iz četiri utakmice. Vodeći Debrecin ima 12 posle pet mečeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike