Klop razočarao navijače Liverpula: Jeste zanimljiv igrač, ali nemam Halandov broj telefona

22.08.2021

15:06 >> 15:10

0

Tek sad je nejasno da li je Norvežanin na meti Liverpula

Klop razočarao navijače Liverpula: Jeste zanimljiv igrač, ali nemam Halandov broj telefona
Copyright Erling Haland/TANJUG/AP Photo/Martin Meissner

Dovoljna je bila jedna rečenica Mihaela Rumenigea, nekadašnjeg asa Borusije Dortmund da raspali maštu navijača Liverpula.

– Real i Barselona imau finansijske probleme i lako mi je da zamislim da će Haland završiti u Engleskoj. Tamo mu je i otac nekada igrao i veoma lako može da se desi da Erling Haland karijeru nastavi u Liverpulu – izjavio je Rumenige za Sport 1.

Odmah su u fudbalskim krugovima počele da kruže priče kako je “stvar gotova” i kako će sjajni norveški napadač sigurno na Enfild na kraju sezone, a možda već u januaru, ali je menadžer Liverpula Jirgen Klop, prilično jasno stavio do znanja da se radi samo o pričama.

– Pričamo o veoma zanimljivom igraču, sviđa mi se energija koju donosi na teren. Ali njega gledaju brojni veliki klubovi. I ne, ja nemam njegov broj telefona – rekao je Klop, čiju izjavu prenosi Liverpool Echo, pa nastavio s detaljnom analizom Halanda:

Jirgen Klop/TANJUG/AP photo/Rui Vieira

– Još je mlad i ima prostora za razvijanje. Morao bi da razmišlja i o dešavanjima iza njega, jer kad odbrana primi gol, to obično znači da je i napred nešto pogrešno urađeno. Momak je sila prirode. Kada je dao gol, udario je loptom o zemlju i ja nisam bio siguran da li je na tom emstu ostalo neko udubljenje.

Jirgen Klop veruje da će Haland i njegovi menadžer veoma brzo početi sa razmišljanjem o promeni sredine.

– Pre ili kasnije on će razgovarati sa velikim klubovima. Ne znam da li će to biti slučaj sledeće godine, ali znam da će Dortmund tada morati da se suprotstavi svemu.

Pored Liverpula, za koji i dalje nije jasno razmišlja li o Halandu ili ne, za ekstratalentovanog fudbalera ibteresovanje su pokazali Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted i minhenski Bajern. Naravno da su u igri i španski giganti Real i Barselona, ali u njihovom slučaju će mnogo zavisiti od finansijske siutacije, koja u ovom trenutku nije povoljna.

Pročitajte još:

Otkupna klauzula za Halanda doskora je, kako se navodi, bila 75 milioan evra, ali je po slovu ugovora, nakon što je Norvežanin dostigao neke ciljeve, porasla na 90 miliona. Na prvi pogled radi se o ozbiljnom iznosu, ali imajući u vidu moderne trendove pri kupovini fudbalera, deluje da oni najveći neće imati problem da izdvoje toliko novca kako bi kupili jednog od najubojitijih fudbalera današnjice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike