Sin Dejana Stankovića u ozbiljnoj konkurenciji da postane prvi golman Intera! Branio u svim pripremnim utakmicama do sad

01.08.2023

16:42

0

Autor: P.K.

Otac je već legenda kluba, sada je sin blizu prvog tima

Sin Dejana Stankovića u ozbiljnoj konkurenciji da postane prvi golman Intera! Branio u svim pripremnim utakmicama do sad
Aleksandar, Filip i Dejan Stanković - Copyright Profimedia

Dejan Stanković je legenda Intera, a sada je moguće da će njegov sin Filip Stanković zaigrati za finalistu Lige šampiona. Ovaj mladi golman, koji je u februaru napunio 21 godinu, mogao bi u novoj sezoni da se izbori za mesto prvog golmana.

Doskorašnji prvi golman Andre Onana otišao je u Mančester junajted, a Filip Stanković je branio u sva tri pripremna meča koja je Inter odigrao.

Protiv nižerazrednog Pergoletesea je čuvao mrežu 45 minuta u ubedljivoj pobedi (10:0). U duelu protiv Kristijana Ronalda i Al Nasra (1:1) bio je među stativama 71 minut, dok je u poslednjoj pobedi protiv PSŽ-a (2:1) proveo na terenu celih 90 minuta.

Jasno je da Simone Inzagi ima poverenja u njega i da je opcija za gol.

Inter će do kraja pripremnog perioda odigrati prijateljsku utakmicu protiv Salcburga (9. avgusta), a zatim počinje nova sezona sa prvom utakmicom protiv Monce 19. avgusta.

 Može se desiti da upravo na toj utakmici Stanković čuva mrežu, pogotovo ako se uzme u obzir da ugovor sa prvim golmanom Samirom Handanovićem (39) nije obnovljen, a jedini iskusniji golman u klubu je Rafaele di Đenaro (29), koji je branio za nižerazredni tim Gubio.

Filip je prošao Interovu školu fudbala, igrao je za mlađe kategorije kluba, a od 2021. godine proveo je  dve sezone u holandskom Volendamu. Tamo je imao nekoliko neverovatnih nastupa. Dokaz za to su utakmice u kojima je bio proglašen za igrača utakmice čak i kada je njegov tim pretrpeo težak poraz.

Filip je prošao kroz mlađe selekcije reprezentacije Srbije i još uvek čeka priliku za debi u seniorskom timu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike