Stanković napustio Sampdoriju! Razočaran sam, ovo je bila samoubilačka misija!

04.06.2023

22:27

0

Autor: A. Š.

Srpski strateg nije uspeo u misiji da Đenovljane sačuva u Seriji A

Stanković napustio Sampdoriju! Razočaran sam, ovo je bila samoubilačka misija!
Dejan Stanković - Copyright Profimedia

Sampdorija i Dejan Stanković se večeras razilaze. Pošto je sudija u Napulju odsvirao kraj meča Đenovljana i novog šampiona Italije Napolija, srpski strateg je završio svoju misiju na klupi slavog tima koji će naredne sezone igrati u Seriji B.

Još pre duela podno Vezuva nekadašnji trener Crvene zvezde otkrio je da u sledećoj takmičarskoj godini neće biti trener Sampdorije, koju je preuzeo početkom oktobra prošle godine, ali nije uspeo da je sačuva u elitnom rangu italijanskog fudbala.

- Ovo je u svakom pogledu bila teška sezona. Mogli su da spasu klub ispadanja u Seriju B ili da ga održe u životu. Dobro su odlučili kada su rešili da održe klub za sve navijače, uključujući i mene – podsetio je Stanković na opasnost od proglašavanja bankrota koja se u jednom momentu nadvila nad klub iz Đenove.

Nekadašnji trener Crvene zvezde na klupi Sampdorije ostvario je tri pobede, osam remija i 18 poraza.

- Naučio sam kako da volim i branim klub. Hvala svima koji su bili uz nas. Nikada neću zaboraviti ovih osam meseci. Navijači su bili jedino svetlo u neprekidnom tunelu – kazao je Stanković i priznao da je posle svega i razočaran.

- Iz profesionalnog ugla, situacija u klubu se pogoršala kada sam došao. Bilo je teško već u decembru, a kada se završio prelazni rok postalo je izuzetno teško. Krenuo sam u samoubilačku misiju, mogli smo barem da se dogovorimo šta radimo – kazao je Dejan Stanković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike