Bio mi je potreban samo taj jedan minut sa Sinišom! Deki otvorio dušu - Njegov odlazak je u meni izazvao revolt!

18.07.2023

11:14

0

Autor: A. S.

Velikog prijatelja i sve što je od njega naučio ne zaboravlja

Bio mi je potreban samo taj jedan minut sa Sinišom! Deki otvorio dušu - Njegov odlazak je u meni izazvao revolt!
Siniša Mihajlović i Dejan Stanković - Copyright MN Press

Nakon raskida ugovora sa Sampdorijom, Dejan Stanković vreme provodi u odmoru sa porodicom. Kao i ranijih godina, i ovog leta ima dovoljno vremena da poseti decu koja se deo njegovog kampa "Deki5" na Zlatiboru i da sumira još jednu sezonu, ali i skupi dodatnu energiju za nove izazove.

- Bilo je ponuda, nekih koje mi nisu interesantne. Nisam baš probirljiv, ali posle iskustva u Sampdoriji, ko se u mleko opeče duva i u jogurt. Zove se "sekend raund", radi se, bićete obavešteni - istakao je Stanković u intervjuu Tanjugu. - Iz Crvene zvezde sam odmah otišao u Sampdoriju i tamo se susreo sa ozbiljnim problemima što se tiče kluba, a za rad sam dao celog sebe. Sa navijačima sam imao sjajan odnos, bili su jedini sunčev zrak u tom trenutku - naveo je Stanković u intervjuu za Tanjug, pa se dotakao svoje Crvene zvezde:

- Zvezda je emocija i čista emocija, prvih par meseci mi je bilo teško da sve prihvatim, dete sam kluba, odrastao u Zvezdi, koji je sebi ostvario san i da zatvori krug i postane i trener. Zahvalan sam Zvezdi do neba jer sam imao priliku da sednem na klupu tako velikog tima tek kad uđeš unutra shvatiš šta si, gde si ponikao, čije si boje branio, braniš, seo neiskusan, učio, osetio pritisak i uspeo da se izborim sve do jednog momenta kada me je sve to sve savladalo.

Jake su i obostrane emocije između Zvezde i Stankovića, što se može videti i nakon prekida saradnje.

- Nemam ja šta sebi da zamerim, fudbal je to, satkan je od pobeda i poraza, uspeha i neuspeha, bitno je kako ustaneš, pao si, nekad to bude realno, nekad ne, ali preboleo sam taj momenat i ostaju mi čiste emocije prema igračima, klubu, svima sa kojima sam radio. Dali su mi dušu, sve, to se moglo osetiti i naravno stadion, sever, sa tim momcima sam imao neponovljiv odnos, ogromnu podršku, Na tom stadionu nikad nisam dobio zvižduk, ta utakmica 25. avgusta prošle godine bila je baš emotivna, izašao sam polomljen jer se sve čudno izdršavalo. Utakmica je išla u dosta dobrom smeru, dobro odigrana, ali to je fudbal, bomba u tom trenutku, nisam imao snage da se oporavim. Nigde ja nisam "pobegao", ne mogu ja da "pobegnem" iz mog kluba, moje zemlja, grada Jednostavno, bilo je stop, kao zvezdaš nisam mogao da prebolim, znam koliko je svima značilo - naveo je čuveni fudbaler, pa nastavio:

100 odsto uz Bahara

- Želim Zvezdi od srca da ne stavlja pred sebe ciljeve, nego da ih ruši iz dana u dan, imaju sada mogućnost da se u LŠ prikažu u lepom svetlu, znam da stadion daje mnogo, uzima isto jer je pritisak ogroman, ali sam sigurno da će na čelu sa Barakom Baharom to izgledati fenomenalno, pogledao sam par utakmica na pripremama, pojačanja već u sistemu, igraju dobro, mnogo sam srećan da će preskočiti kvalifikacije, da imaju direktan ulazak, da rade na sebi. Bahar je pokazao da je veliki stručnjak i kao zvezdaš iza njega stojim 100 posto - kazao je Stanković.

- Mogu da se izmerim sa svakim i kažem ja sam više. I stvarno hvala svima u klubu, ljudima koji su me istrpeli, nisam ja baš lagan za saradnju, tvrd, uporan, tvrdoglav na neki način, ali Crvena zvezda je svakako nešto najlepše što mi se dogodilo posle završetka igračke karijere. Meni se mnogo sviđa slogan "Zvezda je iznad svih" jer je baš tako, važnija od svakog". Kada sam dolazio nasledio sam velikog gospodina Vladana Milojevića, tek kada sam i sam prolazio kroz neke stvari shvatio sam koliki je pritisak izdržao, kao čisti zvezdaš, veliki čovek koji mi je ostavio "plus 11" i dao prostora da se za prvih šest meseci u tom "džuboksu" što brže snađem.

Osvrnuo se Stanković na kratko i na sve što je učinio u karijeri i životu i ono što mu se događalo, pa kao i mnogo puta do sada istakao da ništa ne bi menjao.

- Prihvatio sam sve poraze, uspone i padove, na tome odrastaš, učiš. Niko nije perfektan u životu, ali što pre shvatiš svoje mane postaćeš bolji čovek i otac i muž i sportista. Gledam da to prenesem i na moju decu, na momke, nisu više ni deca, gledam da im pomognem da preskoče bar taj prvi prag, a odluke tokom karijera moraće da donose sami, neću moći ja da uđem u njihovu glavu. U životu ništa nije slučajno, Siniša Mihajlović koji mi se desio u karijeri, pa moja supruga Ana, promenio sam samo tri kluba, nisam se mnogo selio, uspevao sam da se potvrdim, a to je jako važno, da nikad ne odustaješ - kazao je Deki i nastavio priču o Siniši Mihajloviću:

- Ako si se predao već si izgubio, ali više si izgubio ako prestaneš da se boriš.To sam najviše naučio od Siniše, borio se do poslednjeg trenutka. E to bih promenio. Nije pošteno, ne mogu sve to još da prihvatim, sad sam bio na venčanju njegove ćerke Virdžinije, to je ogromna praznina za sve. Ne mogu ni da pričam o tome jer su ispred mene Arijana i deca, Dražen i majka. I kamen bi se rasplakao na tom venčanju, stalno mi je tu, opominje me sve to da u životu moraš da budeš spreman na svaku situaciju. Što se tiče sporta sve može da se preboli, nauči, a onda dođe život i kaže ti da su jedan plus jedan - dva i da od toga ne može da se pobegne. Dosta te to promeni, odlazak Siniše je izazvao u meni i neki revolt, odrastanje na neki drugi način, kapiranje života, odnosa sa ljudima.

Kroz odnos sa Mihom učio je i radio u fudbalu, pa je između ostalog u Sampdoriji, iako je, kako je to sam istakao, bila "samoubilačka misija", ostao do kraja jer je od njega naučio.

- Bio je živ kad sam otišao, a posle, koliko mi je samo bio potreban taj poziv, samo minut. Dosta puta sam u sebi pretpostavljao šta bi mi odgovorio, znamo se 25 godina, pa sam se vodio tim putem.

Bonus video

Košarkaški savez Srbije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike