Zvezda dovodi Mejsona Grinvuda?! Da li je na pomolu najzvučniji transfer u istoriji srpskog fudbala?

01.09.2023

16:35

0

Autor: P.K.

Englezi pišu da je moguće, kad se sve stavi na papir - izvodljivo je!

Zvezda dovodi Mejsona Grinvuda?! Da li je na pomolu najzvučniji transfer u istoriji srpskog fudbala?
Mejson Grinvud - Copyright Profimedia

Kakve lude i neverovatne vesti poslednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj! Crvena zvezda navodno želi da dovede Mejsona Grinvuda iz Mančester junajteda!

Ovo piše Dejli mejl, pozivajući se na svoje izvore. Ovaj napadač, koji je primarno bio krilo, a sada može da igra iza centarfora, traži novi klub jer je Junajted odlučio da raskine saradnju sa njim zbog optužbi za silovanje, iako je Grinvud zvanično oslobođen.

Italijani i Englezi pišu da se i Lacio interesovao za pozajmicu, kao i Hetafe. Nešto kasnije je vest dopunjena da su opcije za njega Olimpijakos, Bešiktaš i Zvezda.

Transfermarkt piše da trenutno postoji 38 odsto šansi da Grinvud završi u Zvezdi! On odlazi bez obeštećenja, tako da je zanimljiv mnogima, iako nije igrao od januara 2022. godine. Ipak, u pitanju je nekadašnja velika nada Mančestera, a u oktobru puni tek 22 godine, tako da je svakako primamljiv mnogima.

Korijere delo sport piše da je igrač u pregovorima tražio 750.000 evra po sezoni plate, Zvezda apsolutno može da isprati.

Grinvud, rekosmo, prvenstveno igra desno krilo, mada je počeo kao vezni igrač. Kasnije je igrao na svim pozicijama u napadu. On je dete Junajteda, kluba u kome trenira od svoje šeste godine.

Za prvi tim je debitovao 2018. godine, sa 17 godina. Do sada je sakupio 129 utakmica za prvi tim u svim takmičenjima, a dao je 35 golova.

Direktor Zvezde, Zvezdan Terzić više puta je pričao da bi klubu dobro došla pojačanja, ali da nisu neophodna i da klub neće potpisivati igrače po svaku cenu. Poslednji put je to ponovio u četvrtak, nakon žreba za Ligu šampiona:

- Ja sam rekao da Crvena zvezda ima dobar i oformljen tim, imamo poverenja u sve igrače. Uvek se u poslednjim danima prelaznog roka zahuktava. Naravno da imamo neke želje. Imamo razgovore iz sata u sat. Svesni smo da bi trebalo da pojačamo tri linije, ali nećemo žuriti, trošiti novac bez potrebe. Svesni smo da igrač koji pravi razliku u Ligi šampiona mnogo košta. Skauting služba je dobro odradila posao, privodimo kraju razgovore, videćemo, procenićemo. Svašta je moguće... - rekao, pa dodao:

- Kad pričamo o dovođenju igrača, ne pričamo samo da bismo ih doveli da uzmemo neki bod više. Moramo da budemo šampioni, sledeće godine imamo samo utakmice baraža, tako da imamo dobru šansu da ponovo igramo Ligu šampiona. Startuje novi trogodišnji ciklus, sa uvećanim prihodima, sada, dovođenje igrača, uigravanje – investicija za sledeću sezonu.

Grinvud je svakako igrač koji može da napravi razliku u Ligi šampiona, mlad je, ulog je za budućnost. Ali, da li je realno?...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike